Atama bekleyen sağlık personellerine müjde! 35.000 personel alımı yapılacak! Bakan Koca açıkladı: Mülakat yok

Atama bekleyen sağlık personellerine müjde! 35.000 personel alımı yapılacak! Bakan Koca açıkladı: Mülakat yok

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 35 bin personel alımı yapılacak. Personel alımlarına dair detaylar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Atana bekleyen sağlıkçılara verilen müjdeye göre mülakat yapılmayacak. İşte alım yapılacak bölümler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin personel alımı hakkında detayları paylaştı. Mülakat olmadan alımların yapılacağını söyleyerek, branş dağılımını ve nihai takvimi kılavuz ile ilan edileceğini duyurdu. İşte kılavuzun yayımlanacağı tarih...

35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Sağlık personellerinin beklediği alım 2024 yılında gerçekleşecek. Personel alım başvurularına dair detaylar ve tarih araştırmaları yapılıyor. Atama bekleyen sağlıkçılara müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 35 bin personel alımlarında branş dağılımını ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

hc-ma-msoprivateequityfirms-kl-1024x680-1.png

ALIMLARDA MÜLAKAT YAPILMAYACAK

Sağlık Bakanlığı bünyesine 35 bin personel alımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Başvurulara dair Sağlık Bakanı Koca'dan kılavuz yanıtı geldi. Henüz net bir tarih açıklanmayan personel alımlarıyla ilgili takvimin bugün itibariyle başladığını duyurdu.

Personel alımı imzalanarak bu hafta içerisinde kılavuz ÖSYM'ye gönderilecek. Mülakatsız bir şekilde alımların yapılacağını duyurarak herkesin eşit şartlarda olacağını açıkladı. Personel alımlarında 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere 35 bin kişiye çalışma fırsatı verilecek.

lepra-deri-ve-zuhrevi-hastanesi-mhrs-randevu-alma.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımlarda henüz başvuru şartları belirlenmedi. Fakat, 2023 senesinde yapılan personel alımlarındaki başvurular paylaşıldı. Başvuru şartları bir önceki alımlarda şu şekildeydi;

  • Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN