Atatürk'e benzeyen fenomene para yağmuru: 1 milyon TL değil 22 bin TL

Atatürk'e benzeyen fenomene para yağmuru: 1 milyon TL değil 22 bin TL

Sosyal medya üzerinden Atatürk'e benzerliğini kullanarak açtığı canlı yayınlarla vatandaşlardan yüz binlerce lira para topladığı iddia edilen Serdar Görel'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Kullanıcılardan “Atatürk’ü kullanarak duygu sömürüsü yapıyor ve gelir elde ediyor” denilerek tepki toplayan Görel, kazandığı paralar hakkında konuştu. 29 Ekimde 1 milyon TL yerine 22 bin TL, 10 Kasım'da ise 3 bin TL kazandığını söyleyen Görel, parayı ihtiyaç sahipleri için kullandığını iddia etti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğini kullanarak sosyal medya platformu TikTok üzerinden açtığı yayınlarla kullanıcılardan para toplayan Serdar Görel'e tepki yağıyor. Vatandaşların Atatürk sevgisini ticarete döktüğü yönündeki tepkilerin hedefi haline gelen Görel'in 29 Ekim'de yaptığı canlı yayında 1 milyon TL, 10 Kasım'daki yayınından ise 1 saat içinde 500 bin TL kazandığı iddia edildi.

Milliyet'ten Gönül Koca Deniz'e konuşan aşçı Serdar Görel, 147 bin takipçili hesabından yaptığı yayınlardaki kazancının söylenenden daha az olduğunu dile getirerek parayı ihtiyaç sahipleri için kullandığını iddia etti.

s.jpg

'YAŞIM İLERLEDİKÇE ATATÜRK'E BENZEMEYE BAŞLADIM'

Yozgatlı iki çocuk babası Serdar Görel, “16 yaşında bir akrabamın davetiyle Almanya’ya gittim. Orada aşçılığa başladım. Sonra ülkeye dönüp Bursa’ya yerleştim ve aşçılığa devam ettim. 30 yaşına kadar Atatürk’e benzerliğimle ilgili bir durumum yoktu. Bu durum 30 yaşından sonra fark edildi. Yaş ilerledikçe yüz hatlarım ortaya çıktı ve insanlar beni Atatürk’e benzetmeye başladı.

İlk olarak Bursa’da KYK kız öğrenci yurdunun yemekhanesini işlettiğim dönemde bir kız öğrenci beni Atatürk’e benzettiğini söyledi. Benimle fotoğraflar çektirip, sosyal medyada paylaştı. Böylece Bursa’da bu durum duyuldu. Sonra okullar beni 29 Ekim, 10 Kasım gibi günlerde etkinliklerine davet etti. 6 ay özel oyunculuk dersi aldım. Ankara’da ‘Çanakkale Geçilmez’ oyunu sahneleniyordu, beni de Atatürk’ü oynamam için davet ettiler ve ilk olarak para kazandım. 2-3 yıl turne yaptık, böylece biraz daha tanınmaya başladım. Sonra sinema sektörü devreye girdi” dedi.

s1.jpg

'1 MİLYON DENİYOR AMA 22 BİN TL'

İlk olarak 29 Ekim’de yaptığı canlı yayınla gündeme gelen Görel, o yayının hikayesini şöyle anlattı:

"4 Ekim’de canlı yayın yaptım, 4 bin kişi beğendi. Atatürk’e benzediğimi söylediler. Hediye atmaya başladılar. 29 Ekim’e kadar 2-3 günde bir canlı yayın yaptım. Bin kişilik takipçi sayım 100 bine çıktı. 29 Ekim’de yayın açıp Cumhuriyet’i kutlamak istedim. O gün bayağı bir hediye atanlar olmuş. 1 milyon TL deniyor ama 22 bin TL girişi olmuş hesabıma. 10 Kasım’da açtığım yayında hesabıma düşen para 3 bin TL'dir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN