ATM’den para çekenlere duyuru! Bankalar artık 10 lira yerine…

ATM’den para çekenlere duyuru! Bankalar artık 10 lira yerine…

Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, bankamatiklerle ilgili önemli bir değişikliği x hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bu değişiklik, bankamatikleri kullanan herkesi ilgilendiriyor.

ATM’DEN PARA ÇEKERKEN DİKKAT EDİN

Son zamanlarda bankamatiklerden çekilen paraların artmasıyla birlikte, dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Şenol Babuşçu’nun yaptığı açıklamaya göre, banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunuyor. Her bölüme farklı banknotlar yerleştiriliyor. Ancak son zamanlarda bazı bankalar, 10 TL banknotların yerine 200 TL banknotlar koyuyor.

ATM İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

Bu değişiklik nedeniyle, ATM’lerden para çeken kişilerin dikkat etmesi gereken detaylar da açıklandı. Öncelikle, kartın sıkışması durumunda panik yapmamak ve ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım istemek öneriliyor.

Kart şifresi girerken dikkatli olmak da önemli bir nokta. ATM cihazlarının etrafında güvenlik kameraları olabileceği düşünülerek, şifrenin tuşların üzerini kapatarak girilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca, şifre oluştururken doğum tarihi veya telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek bilgilerin kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor. Karmaşık rakamlar seçmek, şifrenin güvenliği açısından önemlidir.

Kolay ve ardıl olan numaraların şifre olarak seçilmemesi de önemli bir uyarıdır. Şifrenin kimseyle paylaşılmaması da büyük bir önem taşır. Banka görevlileri dahil hiç kimseyle şifrenin paylaşılmaması gerektiği konusunda uyarı yap

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN