Avrupa İslam Forumu'ndan İsrail'in saldırılarına tepki

Avrupa İslam Forumu'ndan İsrail'in saldırılarına tepki

İşgalci İsrail'in kutsal topraklarda şiddetini kınayan Avrupa İslam Forumu Başkanı Abdul-Vakhed Niyazov, "Kalplerimiz Arap kardeşlerimizin kalpleriyle birlikte atıyor ve onların vatan ve adalet haklarını korumaya kararlıyız" dedi.

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazında Filistinlilere karşı başlattığı şiddetini artırmaya devam ederken, Avrupa İslam Forumu Liderliği de bir açıklama yayımladı. Forum Başkanı Abdul-Vakhed Niyazov imzasıyla yayımlanan açıklamada, Avrupa kıtasının Müslüman topluluklarının temsilcileri olarak gözler önünde kan dökülmesinden dolayı endişe duydukları belirtildi. 

"KATİYEN KABUL ETMİYORUZ"

Niyazov, bu tür provokasyonları Filistin ve dünya Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında katiyen kabul etmediklerini ifade ederek, "Avrupa Müslüman Forumu, dinimizin en büyük kutsal yerlerden biri olan Mescid-i Aksa’yı herhangi bir saldırılardan, silahlı işgalden ve yıkımdan koruma pozisyonunda kararlıdır" dedi.

"PARAMİLİTER BİR TESİS GİBİ DAVRANMAK KABUL EDİLEMEZ"

Niyazov, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Verilen kültürel hasara veya yıllarca zulme direnen halkın soylu oğullarının hayatlarına bakılmaksızın, Allah'ın evine, bir devletin tüm birlikleri tarafından yağmalanan paramiliter bir tesis gibi davranmanın kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Müslümanlar için kutsal bir gün olan Cuma günü, bir camide kayıtsız şartsız polis veya askeri saldırılar düzenlemeyi de çirkin buluyoruz.

"İNSANLIK DIŞI UYGULAMAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

36 Avrupa ülkesinden Müslüman liderleri bir araya getiren bir organizasyon olarak Ortadoğu'daki en uzun süreli ve prensipli çatışmalardan uzak durmuyoruz. Nesillerdir kendi evlerinde yaşayan aileler zorla tahliye edilip, sürünerek yayılan işgalin insanlık dışı uygulamasını şiddetle kınıyoruz. Kalplerimiz Arap kardeşlerimizin kalpleriyle birlikte atıyor ve onların vatan ve adalet haklarını korumaya kararlıyız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN