Avukat, baro kurulunda Kürtçe slogan attı: Arbede çıktı

İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Kürtçe atılan slogan arbedeye sebep oldu. Kürsüde konuşma yapan avukat Aryen Turan, konuşmasındaki 'Jin, Jiyan, Azadi' (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganı atınca kurulda bir anda gerginlik çıktı. Arbedeye ilişkin açıklama yapan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi, " 'Jin, Jiyan, Azadi' sloganına tahammül edemeyenlerin İran Molla Rejimi zihniyetinden hiçbir farkı yok" dedi.

İzmir Barosu Genel Kurulu, yeni yönetimini belirlemek üzere bir araya geldi. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulun ilk gününde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan seçimi yapıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, açılışta yaptığı konuşmada, insan haklarını, hukuk devletini, demokrasiyi ve cumhuriyet ilkelerini savunduklarını ve verdikleri sözleri tuttuklarını söyledi. Daha sonra avukatlara söz verildi. Söz alan avukatlardan Aryen Turan'ın konuşmasının sonunda Kürtçe "Jin, Jiyan, Azadi" sloganı atması gerginliğe neden oldu. Genel Kurul'a katılan bazı avukatlar tepki gösterince salonda arbede yaşandı.

Turan'ın konuşması ise şöyle:

"Tüm sorunlarımız için mücadele eden bir meslek örgütü her açıdan birlikte ürettiğimiz, birlikte yönettiğimiz, sorunlara birlikte çözümler aradığımız, dayanışmacı bir baro istiyoruz. Tüm demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan, keyfiyeti ve hukuksuzluğu kamusal ya da özel her alanda bir yaşam biçimi olarak uygulayan toplumsal alanın tamamında düşmanlık iklimiyle varlığını sürdürmeye çalışan bir siyasi iktidara karşı mesleğimizi ve geleceğimizi cesaretle savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Son olarak HDP İzmir İl Binası'nda katledilen kadın arkadaşımız Deniz Poyraz'ı, İran'da polis işkencesiyle katledilen Jina Mahsa Amini'yi saygıyla anıyoruz. Onların eşit ve özgür yaşama mücadelelerine sonuna dek sahip çıkacağımıza söz veriyor, özel olarak kadına ve farklı cinsel yönelimleri ezen bu erkek egemen, kapitalist sisteme karşı yüksek sesle bir kez daha Jin-Jiyan-Azadi diyoruz."

Verilen aranın ardından genel kurula devam edildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından genel kurulda ilk gün oturumu tamamlandı. Dilek ve temenniler bölümünde bazı avukatlar, avukat Aryen Turan hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

'İRAN MOLLA REJİMİ ZİHNİYETİNDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR'

Avukat Turan'ın konuşması nedeniyle çıkan tartışma sosyal medyada da devam etti. Bunun üzerine Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir şubesi sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak, "Bugün düzenlenen İzmir Barosu Genel Kurulu'nda derneğimiz adına Av. Aryen Turan konuşma yapmıştır.

Meslektaşımız konuşması boyunca bir grup tarafından hakarete uğramış, tehdit edilmiş ve konuşması kesilmeye çalışılmıştır. Konuşmasının sonunda attığı Kürtçe 'Jin, Jiyan, Azadi' sloganı sonrasında ise aynı grup ayağa kalkarak fiziki saldırıya yeltenmiştir.

Jina Amini'nin katledilmesiyle tüm dünya kadınları tarafından haykırılan 'Jin, Jiyan, Azadi' sloganına tahammül edemeyenlerin İran Molla Rejimi zihniyetinden hiçbir farkı yoktur. Bizler özgürlükçü hukukçular olarak bu kadın düşmanı, faşist zihniyetle mücadele etmekten geri durmayacağız. Jin, Jiyan, Azadi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN