Ayhan Bilgen'e bir itiraz da Ses Eşitlik Derneği’nden: Yanılgıya neden olur

Ayhan Bilgen'e bir itiraz da Ses Eşitlik Derneği’nden: Yanılgıya neden olur

SES Parti'nin logosundaki mavi zemin üzerindeki güvercin sembolü, benzer bir amblem kullanan DSP'nin tepkisini çekmişti. Kısaltma olarak ‘SES Partisi’ ifadesini kullanan Ayhan Bilgen’in liderliğindeki Türkiye'nin Sesi Partisi'ne bir itiraz daha geldi. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, SES Partisi’nin logo ve markasına, marka hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz etti.

Kars Belediyesi Eş Başkanlığı yaparken yerine kayyum atanarak tutuklanan ve partisi HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen, Türkiye’nin Sesi Partisi'ni kurdu.

31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini veren SES Partisi’nin ambleminde güvercine yer verilmiş, bu duruma itiraz eden Demokratik Sol Parti (DSP), konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı. Partinin ambleminin ilk kurultayda değiştirileceği belirtilmişti.

SES Partisi’ne bir itiraz da SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nden geldi. Derneğin kurucu başkanı Gülseren Onanç, bugün yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin toplumsal kalkınma ve refah için mücadele veren önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olduğunu belirtti. “Derneğimiz tüm mecralarda ‘SES’ olarak biliniyor ve tanınıyor” diyen Onanç, açıklamasında şunları kaydetti:

“SES markasını özellikle anlamı nedeniyle tercih ettik, toplumda dayanışma ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin SES’i olmayı amaçladık. 'Kadından Kadına SES', 'Kadının SES’i', 'SES Mentorluk Yürüyüşü', 'SES’li Düşünüyorum', 'SES Talks', 'SES Yılın Kadınları Zirvesi' isimli projelerimiz başta olmak üzere SES ifadesini tüm faaliyet alanlarımızda kullanıyoruz. Türkiye’nin Sesi Partisi ise amblemde kısaltma olarak TSP yerine SES ibaresini, üstelik neredeyse derneğimizle aynı fontta kullanıyor. Bu durum, iki kurum arasında ister istemez organik bir ilişki olduğu yanılgısına neden olacak ve toplum nezdinde karışıklık yaratacaktır. Tarafların faaliyet, proje ve uygulama alanları benzerdir. Kaynakları aynı, SES ibaresi altında birleşmiş iki farklı yapı zannedilerek de meydana gelebilecek iltibas (markaların karıştırılması) tehlikesi, her iki kurum bakımından da sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla SES ibaresinin partinin adı olarak kullanılmasının önlenmesini istedik.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN