DSP'nin tepkisini çekmişti: Ayhan Bilgen'den yeni 'logo' açıklaması

DSP'nin tepkisini çekmişti: Ayhan Bilgen'den yeni 'logo' açıklaması

Kurulma süreci için resmi adımları tamamlanan ve kuruluş dilekçeleri İçişleri Bakanlığı’na teslim edilen Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) logosundaki mavi zemin üzerindeki güvercin sembolü, benzer bir amblem kullanan Demokratik Sol Parti'nin (DSP) tepkisini çekmişti. Bilgen, partinin logosunu değiştireceklerini ve önlerindeki seçeneklerin neler olduğunu açıkladı.

Eski Halkların Demokratik Partisi grup başkan vekili ve MYK üyesi olan, 2 Ekim 2020 tarihinde Kars Belediye Başkanı olarak görevini sürdürdüğü esnada tutuklanan ve yerine kayyum atanan Ayhan Bilgen, yeni kurulması planlanan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) Genel Başkanlığı'na seçildi.

Bilgen'in partisinin logosunda yer alan mavi zemin üzerindeki güvercin, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) tepkisini çekti. DSP'nin de kullandığı güvercin amblemi nedeniyle başlayan tartışmada Bilgen, partinin logosunu değiştireceklerini duyurdu.

"BİZİM İÇİN DEĞERLİYDİ"

Cumhuriyet TV'ye konuşan Bilgen, "Biz amblem ve logo gibi şeyleri çok abartmıyoruz. Vazgeçilmez olan sembollere yüklenilen anlamlardır" dedi.

Bilgen, "Güvercin simgesi, barışı sembolize ettiği için, zeytin dalı da bereketi ve bolluğu temsil ettiği için önemliydi. İkisini birlikte kullanmak bizim için değerliydi" diye konuştu.

"SİYASETİ KAVGA İLE BAŞLATMA NİYETİNDE DEĞİLİZ"

"Biz bunu hiç yargıya gitmeden oturup kurullarımızla tekrar tartışıp, halledeceğiz" diyen Bilgen, "Belki de daha farklı, etkili ve güçlü bir amblem bulacağız. Güvercin sembolünü değerli gördüysek kavga etmek için yola çıkmamışızdır. Hem güvercini tercih edip, hem de siyaseti kavga ile başlatma niyetinde değiliz" ifadelerini kullandı.

'KÜLLERİNDEN DOĞMA' VURGUSU: ANKA KUŞU

Bilgen, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Anka kuşunu öneriyorlar. Gençler tarafından da daha çok biliniyor. Küllerinden doğma, harabeye dönmüş bir ülkeniz yeniden var olması, inşa olması anlamında kullanılabilir önerileri var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN