DSP liderinden Ayhan Bilgen'e: Size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur

DSP liderinden Ayhan Bilgen'e: Size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur

SES Parti'nin logosundaki mavi zemin üzerindeki güvercin sembolü, benzer bir amblem kullanan DSP'nin tepkisini çekmişti. İki parti arasında logo tartışmaları sürerken, SES Partisi lideri Bilgen'in “Bizi yolunmuş güvercin amblemini tercih etmeye mecbur bırakmasınlar” sözlerine DSP lideri Aksakal'dan sert yanıt geldi: Bu halinizle size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur.

Kars Belediye Başkanı olarak görevini sürdürdüğü esnada tutuklanan ve yerine kayyum atanan Ayhan Bilgen, yeni kurulması planlanan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) Genel Başkanlığı'na seçildi.

Bilgen'in partisinin logosunda yer alan mavi zemin üzerindeki güvercin, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) tepkisine yol açmıştı.

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur’un 'konuyu yargıya taşıyacağız' açıklaması üzerine Türkiye’nin Sesi Partisi lideri Bilgen “Güvercin ahlakını tercih ediyoruz ama şahin olmayı da biliriz” demişti.

Bilgen bugün Milliyet'te Namık Durukan'a yaptığı açıklamada, "Kimsenin mirası üzerine siyaset yapmıyoruz ama DSP geçmişte kendi kurucu genel başkanları Rahşan Ecevit'le bizimkine benzer bir amblem kavgası yaşamış ve mahkemelik olmuşlardı. Bizi yolunmuş güvercin amblemini tercih etmeye mecbur bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine DSP Genel Başkanı Önder Aksakal sert bir açıklamada bulundu.

‘KABADAYI AĞZIYLA YAPILAN AÇIKLAMALAR DSP’YE SÖKMEZ’

Açıklamasında, “Siyaset arenasına daha dün adım atmış olan Türkiye’nin Sesi Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Ayhan Bilgen, 37 yıldır DSP'nin amblemi olan ‘Akgüvercin’ logosunun benzerini tercih etmelerindeki ‘dikkatsizliklerine’ yasaların yol göstericiliğinde yaptığımız düzeltme itirazına, başka bir talihsizlikle yorum yapmış, ‘Biz siyasette güvercin ahlakını seviyoruz ama şahin olmasını da biliriz’ demiş” ifadelerini kullandı.

'SİZE EN YAKIŞAN LOGO ‘YOLUNMUŞ LEŞ KARGASI’ OLUR'

Aksakal, sözlerine şöyle devam etti:

“Aldığımız ‘Ecevit terbiyesi ve öğretisi’ çerçevesinde davranmaya özen göstererek şunu belirtmeliyim ki; bu gibi tehditkâr söylemde bulunanların ne güvercinden, ne de ahlaktan söz etmeye hakları olamaz! Esasen bu gibilerin yıllardır milletin gündeminde tuttukları ‘sözde sorun’, tam da işte bu sorundur! Çünkü bu yaklaşım biçimi hukuk düzenine yabancı bir zihniyetin dışavurumudur. Kabadayı ağızıyla, eşkıya jargonuyla yapılan açıklamaların DSP'ye sökmeyeceğini de anlamalarını temenni ederiz. ‘Bizi yolunmuş güvercin logosu tercih etmeye mecbur bırakmasınlar’ diye de tehdit savuranların bu tercihleri doğrusu daha isabetli ama, bu halinizle size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur.”

NE OLMUŞTU?

31 Mart’ta kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na teslim eden Türkiye’nin Sesi Partisi’nin logosunda güvercin simgesi yer almış, DSP bu tercihi yargıya taşıyacağını açıklamıştı. Türkiye’nin Sesi Partisi, bir ay içerisinde gerçekleşecek Büyük Kurultay’da parti logosunu değiştirme kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN