AYM, CHP'nin güvenlik soruşturması talebini 29 Nisan'da inceleyecek

AYM, CHP'nin güvenlik soruşturması talebini 29 Nisan'da inceleyecek

AYM, CHP'nin başvurusu üzerine Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’nun iptali talebine yönelik ilk incelemeyi, 29 Nisan’da yapacak.

Anayasa Mahkemesi, 17 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’na yönelik CHP'nin iptal talebini gündemine aldı.

Genel Kurul, kanunun; “yok hükmünde olduğunun tespiti, yok hükmünde olduğunun kabul edilmemesi halinde iptali ve yürürlüğünün durdurulması, şekil bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi” taleplerini değerlendirecek.

NE OLMUŞTU?

AK Partili milletvekillerinin hazırladığı güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi Meclis'te AK Partili vekillerden bazılarının gelmemesi ve bu nedenle muhalefetin daha fazla oy sayısına sahip olması nedeniyle reddedilmişti. Teklif daha sonra AK Partili vekillerin itirazıyla Meclis'e tekrar gelmiş ve oy çokluğuyla kabul edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN