B sınıfı ehliyet sahipleri yaşadı! Sadece motosiklet değil bu araçları da kullanma hakkında sahip olacaklar

B sınıfı ehliyet sahipleri yaşadı! Sadece motosiklet değil bu araçları da kullanma hakkında sahip olacaklar

B sınıfı ehliyeti olanlar bu habere çok sevinecek! Artık sadece taksi türü arabaları değil o araçları da kullanabilecekler. Yeni düzenleme ile beraber sürücülere yeni haklar tanınacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

10 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında B sınıfı ehliyeti olan sürücüler sadece taksi türü araçları değil artık o tür araçları da kullanabilecekler. Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bu yeni karar sayesinde farklı ehliyet sınıfına giren taşıtlarında kullanımı B sınıfı ehliyeti olanlar için mümkün olacak.

yeni-proje-89.jpg

B SINIFI EHLİYETİ OLANLARA YENİ MÜJDE

B sınıfı ehliyeti olan sürücüler yıllardır sadece 50 cc’ye kadar silindir hacmi olan motosikletleri kullanabiliyordu. Halk TV'de yer alan habere göre, Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren yeni karar sayesinde B sınıfı ehliyeti olan vatandaşlar herhangi bir harç bedeli ödemeden 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilme hakkı kazandı. Öte yandan B sınıfı ehliyete ilişkin yapılan değişiklikler bununla sınırlı kalmadı ve yeni haklar da gündeme geldi.

yeni-proje-90.jpg

B SINIFI EHLİYETİ OLANLARIN YENİ HAKLARI

Söz konusu kararın trafikteki araç çeşitliliğini artırarak trafik yoğunluğunu azaltmak amacı ile alındığı bildirilirken yeni karar kimileri tarafından sevinçle karşılandı kimileri ise tepki gösterdi. Özellikle de araba sürücüleri trafikteki motor yoğunluğunun artması sonucunda kazaların ve dikkatsiz sürüşlerin daha da artabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Halihazırda B sınıfı ehliyeti olan kişiler herhangi bir harç parası ödemeden yalnızca basit sınavlarla kendilerini kanıtlayarak A1 sınıfında yer alan araçları sürebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN