Babacan 'Altı masanın rızası alınacak' deyip konuştu: Masa içinden ortak aday işimizi kolaylaştırır

Babacan 'Altı masanın rızası alınacak' deyip konuştu: Masa içinden ortak aday işimizi kolaylaştırır

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Altılı Masa'nın çıkaracağı ortak aday hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, hazırladıkları anayasaya mutabık kalacaklarını söyleyerek, adayın masa içinden olmasının işlerini kolaylaştıracaklarını dile getirdi. Babacan, "Masa içinden ortak aday olursa, zaten sürecin içinde, işimiz o zaman kolaylaşır. Dışardan adayın da metin için rızasını almamız, onun da süreci sahiplenmesi, benimsemesi önemli" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Babacan'ın en önemli gündem konusu ise Altılı Masa'nın çıkaracağı aday oldu. Ortak adayın, altı partinin istişaresi ile seçileceğini belirten Babacan, adayın altı partinin rızanı alacağını söyledi.

DEVA Partisi lideri Babacan, adayın masa içinden olmasının işlerini kolaylaştıracağına vurgu yaparken, dışarıdan olabilecek herhangi bir adaydan mutabık kaldıkları taslak için rıza almaları gerektiğini ifade etti.

Babacan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

'İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ'

Memleketin tümünü ilgilendiren kararlarda temsil gücünün yüksek bir şekilde iradeye yansıması kıymetli. Bu da nasıl olacak, çok önemli kararlarda önce altı partiyle istişare yapacak, altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak.

Eğer altı parti güç birliği yapıp ortak aday belirlediğinde bu seçim kazanılacaksa altı partinin desteklediği adayın da seçimden sonra o altı parti ile istişare içinde olması işin tabiatında var.

'MASA İÇİNDEN ORTAK ADAY İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIR'

Yüzde 95 oranında mutabık kaldığımız taslak var. Ama bizim ortak adayımız eğer dışarıdan gelirse diyebilir ki "Eğitimle ilgili şu cümle var, anlamadım" derse biz anlatırız. Masa içinden ortak aday olursa, zaten sürecin içinde, işimiz o zaman kolaylaşır. Dışardan adayın da metin için rızasını almamız, onun da süreci sahiplenmesi, benimsemesi önemli.

Bir eşgüdüm komisyonu gibi bir şey olsun, genel başkanlardan oluşan. Bir de genel başkanlar, fiilen icranın içinde olsun, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, böyle bir fikir vardı. İkisinin de artıları ve eksileri var. İkinci modele daha yakın bir mutabakat var.

Geçiş sürecinin yol haritasında anayasaya uygunluk çok önemli. Vesayet gibi bir yapıyı da oluşturmamak çok önemli. Kimsenin bizi hukuk dışı hareketle suçlamaması lazım.

'ERDOĞAN MHP'Yİ YANINDAN AYIRIRSA KAZANAMAZ'

Altı parti şunun idrakinde: Hiçbir partinin bu seçimde kendi adayını ilk turda seçtirecek bire durumu yok. AK Parti'nin de yok. Tayyip Erdoğan, MHP'yi yanından ayırsın, "bıktım bu yükü taşımaktan, Bahçeliyi istemiyorum" desin, mümkün değil kazanamaz.

"Merkezçek" kuvveti masayı bir arada tutuyor, başaracağız, kimsenin endişesi olmasın. 2018'den herkes ders almıştır.

Kilit noktadaki bürokratlarla ilgili isimlerin seçimden önce çalışılmasını, mümkünse bazı isimlerin de seçimlerden önce ilan edilmesi çok faydalı olur. Mesela; "biz seçilirsek Merkez Bankası başkanı bu olacaktır" diye somutlaştırmayı ben faydalı buluyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN