Babacan 'Edebe davet ediyoruz' dedi: Bahçeli'nin hezeyanlarıyla işimiz olmaz

Babacan 'Edebe davet ediyoruz' dedi: Bahçeli'nin hezeyanlarıyla işimiz olmaz

MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında hedef aldığı DEVA Partisi lideri Babacan, "Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz" diyerek MHP liderini "edebe davet ettiğini" söyledi.

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, bugünkü grup toplantısında kendisine sert sözler sarf eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. DEVA lideri, Bahçeli'nin "Türklüğü anayasadan çıkarma" konusundaki tepkisini dile getiriş şeklini eleştirerek, milletin huzuru ve adaleti için çalıştıklarını dile getirdi.

'TEHDİT VE HAKARETTEN BAŞKA ŞEY BİLMEYENLER BİZİ ANLAYAMAZ'

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz. Biz, milletimizin tümü için refah ve huzur diyeceğiz. Yolumuza adaletle devam edeceğiz. Kendisini sadece edebe davet ediyoruz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri, bugünkü grup toplantısında, DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar'ın "Anayasadan Türklük kavramını çıkarmak istiyoruz. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz" açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Londra tefecilerinden, New York bankerlerinden ilhamını alıp İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nin günümüz ayağına talip olan DEVA'nın başındaki zat, anayasanın 60. maddesini tartışmaya açma cüreti göstermiştir. Selamsız sabahsız Babacan, anayasamızın 66. maddesini çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla ele almayı teklif etmiştir. Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür, Türk ananın veya babanın çocuğu Türk'tür, hiçbir Türk vatana bağlılıkla bağdaşmayan hiçbir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. DEVA'sı derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin kurumsal iletişim başkanı da "Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusuna "Doğru" yanıtını vermiştir. CHP'den tek bir itiraz gelmemiştir. İP'den tek bir tepki duyulmamıştır. DEVA'nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaksınız?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN