Babacan'dan Erdoğan'a 'Uğur Bey ve eşi' tepkisi

Babacan'dan Erdoğan'a 'Uğur Bey ve eşi' tepkisi

DEVA Partisi lideri Babacan, koronavirüse karşı BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini duyururken, Özlem Türeci'den sadece 'Uğur Bey'in eşi' olarak bahsetmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Diyarbakır'da cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmalarıyla ilgili bir soruya cevap verirken, BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin, yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Ancak Erdoğan'ın, Özlem Türeci'den sadece 'Uğur Bey'in eşi' olarak bahsetmesi dikkat çekti.

Sosyal medyada gündem olan, "En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar" ifadesi, salgına karşı aşı çalışmalarının başladığı ilk zamanlarda, medyada ve çeşitli platformlarda Dr. Özlem Türeci'nin adının anılmadığı zamanları hatırlattı.

thumbs-b-c-ddb83c76adae10041c1f25cf57563c4a.jpgDr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin

BABACAN: EMİNE HANIMIN EŞİ KONUŞTU

Erdoğan'ın söz konusu ifadelerine Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından tepki gösterdi. Erdoğan'ın, "En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar. Böylece BioNTech'te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız" sözlerinin paylaşıldığı bir tweeti alıntılayan Babacan, "Emine Hanımın eşi konuştu" dedi.

ÖZLEM TÜRECİ VE UĞUR ŞAHİN KİMDİR?

Almanya merkezli BioNTech şirketi, aileleri Türkiye'den Almanya'ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008'de kuruldu.

BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışıyor. 55 yaşındaki Şahin, daha önce de Türeci ile birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Euronews'in aktardığına göre; şirketin kurucularından Dr. Özlem Türeci, on yıl boyunca Klinik ve Bilimsel Danışma Kurulu'nda görev yaptıktan sonra 2018'de BioNTech Tıp Şefi oldu. 53 yaşındaki Türeci aynı zamanda Kanser İmmünoterapi Derneği Başkanı.

BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi koronavirüs aşısı için kullanıyor.

Şahin ve Türeci çifti Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN