Babacan'dan Fatih Altaylı'ya destek: Bir gün yargı da medya da bağımsız olacak

Babacan'dan Fatih Altaylı'ya destek: Bir gün yargı da medya da bağımsız olacak

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tutukluluğunun devamına karar verilmesinin ardından çalışmalarına ara verdiğini açıklayan gazeteci Fatih Altaylı’ya destek verdi. Altaylı’nın susturulmasına tepki gösteren Babacan, “Sanmayın ki bu suskunluk hep böyle devam edecek” ifadeleriyle dikkat çekti.

“Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı’nın 3 Ekim’de görülen ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildi. Altaylı, bu kararın ardından “yoruldum” diyerek YouTube kanalı üzerinden yaptığı yorumlara ara verdiğini duyurdu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise iktidarın baskı politikalarını eleştirerek Altaylı’ya destek mesajı paylaştı.

"SANMAYIN Kİ BU SUSKUNLUK HEP BÖYLE DEVAM EDECEK"

Sosyal medya hesabından Altaylı’ya destek mesajı yayımlayan Babacan, şunları kaydetti:

“İşini yapabilmek için hapiste dahi var gücü ile çalışan bir gazetecinin, Fatih Altaylı'nın sesini, hevesini, memlekete dair neşesini sonunda susturabildiniz.

Fakat sanmayın ki bu suskunluk hep böyle devam edecek.

Bu memleket hepimizin. Bir gün yargı da medya da bağımsız olacak. Bir gün ayrımlar ortadan kalkacak, bu memleket herkesin, her bir sesin olacak.

Huzurlu ve umut dolu günlerde memleket meselelerini yeniden güven içerisinde konuşacağız. Memleketi tüm renkleri ve sesleri ile sevenlerin ülkesi kılacağız.”

"BANA BİR SÜRE MÜSAADE..."

Kendi sağlık sorunları ve ekibinin yorgunluğu nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini açıklayan gazeteci Altaylı, ekibine gönderdiği notunda, "Cezaevi; bir odada, bir hücrede yaşandığı için kolay bir yer gibi görünse de insanı hem bedenen hem de ruhen yoruyor. Bu yoğun gündemde boğulmadan, biraz dinlenmek istiyorum. Ayrıca bilgiye ulaşmanın zor olduğu bir yerde kendimi tekrar etmekten korkuyorum. Anlayacağın bir süre müsaadeni rica ediyorum" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN