Bağınızda bahçenizde delikler varsa hemen sayın! Çiftçilere acil uyarı geçildi: Sayısı 5'i geçiyorsa yandınız

Bağınızda bahçenizde delikler varsa hemen sayın! Çiftçilere acil uyarı geçildi: Sayısı 5'i geçiyorsa yandınız

Bağ bahçesi olanlar diken üstünde oturuyor. Bahçenizde bulunan o delikleri tek tek sayının. 5'ten fazla ise vay halinize. Şehirlerden sıçraya sıçraya ilerliyor. Çiftçilere acil uyarılar peş peşe geldi.

Son günlerde tarla farelerindeki popülasyon artışı çiftçileri de diken üstünde oturtuyor. Kırşehir Ziraat Odası, tarla farelerindeki popülasyon artışı işaret ederek çiftçilere fare ilaçlama önerilerinde bulundu.

TARLALAR TEHLİKEYE GİRDİ

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, il genelindeki tarla farelerinin sayısındaki artışın iklim koşullarının olumsuz seyretmesi nedeniyle yaşandığını belirtti. Bu konudan muzdarip olan çiftçilerin şikayetleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Toprak, farelerle mücadele kapsamında çiftçilerin tarlalarını düzenli olarak kontrol etmelerini önerdi.

fare-delik.jpg

Fare ile mücadele kapsamında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Toprak, toplu çalışmaların önemini vurguladı. 25 metrekarelik bir alanda en az 5 fare deliğinin bulunması durumunda hemen müdahale edilmesi gerektiğini aktaran Toprak, “Tarım ve Orman Müdürlükleri de çiftçilere bu konuda destek vermektedir. Doğal düşmanları olan yılan, tilki, sansar ve kartal gibi yırtıcıların azalması da fare popülasyonunun artmasına neden olmuştur. dedi.

fare-1.jpg

Kahverengi kokarca adlı tehlikeli böcek türü konusunda da uyarılarda bulunan Mevlüt Toprak, böcek türünün henüz Kırşehir'de olmadığının altını çizerek komşu illerde görüldüğünü belirtti. Toprak, çiftçilerin bu böcek türünü gördüklerinde hızlı bir şekilde Ziraat Odası veya tarım orman müdürlükleri ile iletişime geçmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN