Bağış gecesine Cumhurbaşkanı noktayı koydu! O ülkeden dev desteği duyurdu: Dünya tek yürek oldu!

Bağış gecesine Cumhurbaşkanı noktayı koydu! O ülkeden dev desteği duyurdu: Dünya tek yürek oldu!

"Türkiye Tek Yürek" Yardım kampanyası kapsamında yayına telefon ile bağlanan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'ye destek veren ülkeler başbakanlar arasında yerini aldı. Tüm dünyadan destek gelirken Rama, ülkesi adına 20 milyon TL bağışta bulundu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından 10 il neredeyse yok oldu. Büyük yıkımlar meydana gelirken alınan derin yaraları sarmak için de tüm Türkiye el ele verdi. Bütün kanalların bir araya geldiği ortak yayın programında ise bağışlar toplanırken canlı yayına bir isim damga vurdu. Hem Türkiye'den hem de dünyadan pek çok isim yardımda bulunurken Arnavutluk başbakanı Edi Rama, ülkesi adına Türkiye'ye tam 20 milyon TL bağışta bulundu.


CANLI YAYINDA TÜM TÜRKİYE EL ELE VERDİ

Tüm Türkiye'nin birlik olduğu Türkiye Tek Yürek kampanyası kapsamında hem Türkiye'den hem de dünyadan pek çok isim bağışta bulundu. 200'den fazla televizyon ekranında yayınlanan ortak yayın depremde zarar gören vatandaşlar için düzenlendi.

tek-yurek.jpg

SON NOKTAYI BAŞBAKAN KOYDU


"Türkiye Tek Yürek" adıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında dünyanın dört bir yanında milyonlarca TL bağış toplandı. Gerçekleştirilen kampanya kapsamında içinde öyle bir isim vardı ki ülkesi adına tam 20 milyon TL bağışta bulundu. Geceye damga vuran isimler arasında olan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'ye destekte bulundu.

1 MİLYON EURO BAĞIŞ YAPTI

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında birçok vatandaş depremzedeler için bağışta bulundu. Bunun yanı sıra hem Türkiye'den hem de dünyadan tanınan isimler yardım kampanyasına destek olurken Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, canlı yayına bağlanarak ülkesi adına 1 milyon Euro bağışta bulundu.

arnavutluk-edi-rama.jpg

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ


Yaşanan Felaketin Ardından Arnavutluk olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getir Edi Rama, Pazartesi günü ulusal yas ilan edildiğini ve ülkedeki bayrakların yarıya indirildiğini vurguladı.

GEÇMİŞİ UNUTMADILAR


Yaşanan Felaketin Ardından ülkede birlik ve beraberlik çağrısında bulunduklarının altını çizen Rama, ellerinden gelen bütün yardımı yaptıklarını ve bölgeye yardım ekipleri ile birlikte askerlerini de gönderdiklerini söyledi. Kendilerinin küçük bir ülke olduğunu belirten Rama, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında meydana gelen depremde yaptıkları yardımı unutmadıklarının altını çizdi. Edi Rama, “Türk halkını desteklemek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türkiye'nin fantastik çabaları sayesinde her şeyin başarıya ulaşacağından eminim." sözlerini dile getirdi.

edi-rama.jpg


Yapılan yardımın çok olmadığını ifade eden Rama, çok daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şu an ellerinden gelen yardımın bu olduğunu dile getiren Rama, “Önemli olan kalplerimizin bir olması ve elimizden geleni yapmamız." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN