Bahçeli'den 50+1 raconu

Bahçeli'den 50+1 raconu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde barajı işaret eden Erdoğan’ın “50+1’de yanlış karar verdik” ifadeleri sonrası başlayan tartışmalarda son noktayı Bahçeli koydu. MHP lideri ‘Geriye dönüş yok’ vurgusuyla kapıyı kapattı: Yüzde 50+1 bu sistemin mihveridir, demokratik meşruiyet temelidir. Çoğulcu demokrasinin dünyaya model olacak şeklidir. Sistemin itibarını zedeleyecek bu tartışma yersiz

SP lideri, Cumhurbaşkanı’yla görüşmesinin ardından Erdoğan’ın 50+1’den hoşnut olmadığını dile getirdi. Karamollaoğlu’nın kamuoyuna aktardığı ifadelerin ardından siyasette başlayan baraj tartışmalarını Bahçeli bitirdi. “MHP’nin işlevi muhalefettir” çıkışına da değinen Bahçeli dikkat çeken açıklamalar yaptı: Cumhur İttifakı’nda çatlak patlak olmaz. Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız.

BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Milletvekili, belediye başkanı seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigal. Sistemin kurumlarıyla birlikte işlerlik kazanmasına çabalamak varken yüzde 50+1 üzerinden tartışma açmak sistemin işleyiş ve ilerleyişini melezleştirip sakatlar.

birinciiijpg.jpg

Yüzde 50+1’de son nokta Bahçeli’den

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” ifadesi ve Cemil Çiçek’in “50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” sözleri barajı siyasetin gündemine taşıdı. Tartışmalara noktayı ise Bahçeli koydu. 50+1’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin meşruiyet temeli olduğunu vurgulayan MHP lideri “Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde seçim anketleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmede yüzde 50+1 için sarfettiği sözler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) vardı. Bahçeli şu mesajları verdi:

ANKET ŞİRKETLERİNE ORAN TEPKİSİ:

Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı’nın zafer yılı olacaktır. Cumhur İttifakı olarak hep bir adım önde olacağız, asla oyalanmayacağız. Bilhassa söylemek isterim ki Cumhur İttifakı’nda çatlak patlak olmaz. Cumhur İttifakı geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş bir ittifak olmayıp, iç ve dış yıkım cephesine karşı direniştir.

MHP’NİN SORUMLULUĞU MUHLAFETTİR

MHP ittifak ortağı olsa da sorumluluğu muhalefettir. Bunun neresi yanlış? Hükümet bellidir, çok şükür görevinin başındadır. Şunu herkes bilmelidir ki; hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’yla aramızda gerginlik değil, güven vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın sırrıdır. Bu sistemin meşruiyet sistemi yüzde 50+1’dir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya model olacak bir şeklidir.

SİZİN KAFANIZDA BİR ORAN VAR MI?:

Cemil Çiçek’in “50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” sözlerinin tahrip gücü yüksektir. Sayın Cemil Çiçek sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Buradan nereye ulaşmaya, kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz? 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları için toplantılar düzenlediği dönemde Sayın Çiçek’in beyanatı bize göre kuşku vericidir. Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50+1 oyla seçilmesi demokrasi güvenliğini temin ve teyit edecektir. Bize göre bu tartışma gereksizdir.

BİZ GECİKTİKÇE KADINA ŞİDDET SÜRÜYOR:

10 Kasım sabahı Senem Kafalı kardeşimiz, 11 Kasım sabahı Hanife Demirci kardeşimiz, 11 Kasım akşamı Selime Pişkin kardeşimiz, 12 Kasım’da da Gülsüm Yarış kardeşimiz şiddet kurbanı olmuştur. Başak Cengiz kızımız sokakta yürürken hiç tanımadığı bir manyak, bir sadist, bir canavar tarafından maalesef hayattan koparılmıştır. Artık zaman konuşma zamanı değil, tedbirleri sırasıyla alma zamanıdır. Biz geciktikçe bir yerlerde kadınlarımıza saldırı yapılmaktadır. Artık klişe sözler geçersizdir, vakit şiddetin kökünü kurtarma vaktidir. Caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlar alabilmek için gerekirse idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır.

HESAPLAŞMADAN HELALLEŞME OLMAZ:

Bizim Kılıçdaroğlu ve şaşkın yönetimiyle sorunumuz vardır. Kılıçdaroğlu geçen haftaki konuşmamdan sanıyorum etkilenmiş, geçmişiyle yüzleşmek için devreye girmiş. Kılıçdaroğlu günah çıkartmak, geçmişiyle yüzleşmek için harekete geçmiş. Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle uğurlar olsun. Madem bir yolculuğa çıkıyorsun, biletini tek yönlü alman temennimdir. Türkiye’de iktidar değişmiyor, korkunç bir enkaz da görünmüyor. Gerçekten de CHP yaradır, yıkımdır, Türkiye düşmanlarının taşeronudur. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak. HDP, PKK’nın bir yüzüyse CHP de artık diğer yüzüdür.

EYT MECLİSTE ÇÖZÜLME KAVUŞMALI:

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi bizim sorumluluğumuzdadır. EYT Meclis’te çözülerek gündemden çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge konusunda hükümete her desteği vereceğiz. İnsanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin zorunluluğundadır. Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin enflasyona ezdirilmemeleri beklentimizdir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun enflasyon üzerinde zam belirlemesi MHP’nin samimi çağrısıdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN