Bahçeli'den baraj açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7

Bahçeli'den baraj açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7

MHP lideri Bahçeli son günlerde siyaset arenasını ısıtan 'baraj' tartışmaları için açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamasını anımsatan Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak seçim barajı açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan, "Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette.

MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabii konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok" demişti.

'YÜZDE 5 Mİ 7 Mİ TARTIŞMASI LÜZUMSUZ EMEK ZİYANIDIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuya ilişkin olarak bugün yaptığı açıklamada yüzde 7 baraj için 'tescillenmiştir' ifadesini kullandı.

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Seçim barajının yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN