Bakan Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile Suriye'yi görüştü

Bakan Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile Suriye'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmede, bölgesel savunma ve güvenlik konularını ele aldığı aynı zamanda Suriye meselesini görüştüğü açıklandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının konuşulduğu görüşmede Bakan Akar, Suriye’nin kuzeyinde var olan istikrarı bozmaya yönelik şekilde artan taciz ve saldırılar ile sivil yerleşim alanları ve vatandaşları hedef alan eylemlere karşı gereken cevabın verildiği ve aynı zamanda verilmeye devam edeceğini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Akar görüşmede, terör tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ve terör örgütlerinin etkisiz hâle getirilmesinin Türkiye'nin en önemli önceliği olduğunu belirtti.

Bu konuda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının büyük önem taşıdığı bir kez daha vurgulandı.

TAHİL KORİDORU

Bakan Akar, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan tahıl girişiminin uzatılmasındaki katkı ve iş birliğinden duyulan memnuniyetini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN