Bakan Akar: Şehitlerin kanı yerde kalmadı, 12 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar: Şehitlerin kanı yerde kalmadı, 12 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar, Fırat Kalkanı bölgesindeki saldırıyla ilgili, "Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadığımız gibi saldırı sonrasında da gerekli operasyonları yaptık. Şu ana kadar toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Suriye’nin kuzeyindeki birliklerin sevk ve idare edildiği sınır hattındaki 2. Ordu İleri Komuta Yeri ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri’nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile görüşen Akar, talimatlar verdi. Sahadaki son duruma ilişkin bilgi aktaran birlik komutanları da “Verilecek her göreve hazırız” ifadesini kullandı.

Akar da birlik komutanlarının moral ve motivasyonlarının yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük başarılar sağladığını, büyük kahramanlık örnekleri sergilediğini aktaran Akar, “Hiçbir şey bitmedi. Artan şiddet ve tempoda görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Vatan, bayrak, asil millet sizden görev bekliyor. Canımızı dişimize takacak, sonuna kadar götürüp nihai noktaya bunu taşıyacağız” diye konuştu.

12 TERÖRİST ETKİSİZ

Teröristlerin Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda iki şehidin verildiğini anımsatan Akar, başta saldırıda şehit düşenler olmak üzere tüm şehitlere rahmet yaralılara, gazilere şifa dileklerini iletti:

"Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadığımız gibi saldırı sonrasında da gerekli operasyonları yaptık. Şu ana kadar toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamın önümüzdeki günlerde artacağına inanıyoruz."

'MEHMETÇİĞİN NEFESİ ENSELERİNDE'

Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Akar, “Pençe harekatları devam ediyor. Teröristlerin inlerine, barınaklarına, sığınaklarına, sözde karargahlarına girildi, buralar başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Teröristler, Mehmetçiğin nefesini her an enselerinde hissediyor. Şu anda Irak’ın kuzeyinde hiçbir yer teröristler için güvenli değil, bunu teröristler de biliyor” diye konuştu.

TOPLAM 18 BİN TERÖRİST ETKİSİZ

Akar, bölgedeki her yeri teröristlere dar ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yılın başından itibaren ise Irak’ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 1581 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Sinat-Haftanin, Metina, Zap, Avaşin- Basyan, Hakurk, Gara, Kandil, Asos, Mahmur, Sincar… Mahmur ve Sincar konusunu hem Bağdat hem Erbil ile konuşuyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buraların hiçbiri bizim hedefimiz dışında değil. Bizim kimsenin toprağında, hak, menfaatinde gözümüz yok. Biz başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın haklarına, hukukuna, sınırlarına, egemenliğine son derece saygılıyız. Diğer taraftan da diyoruz ki 40 yıldan beri ülkemize, hudutlarımıza, halkımıza yapılan saldırılara artık son vermek durumundayız ve terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak konusunda azimli ve kararlıyız. Bizim yaptığımız tüm faaliyetler de bundan ibaret. Bizim tek hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN