Bakan Bilgin'den 4A 4B 4C EPT'lilere müjde! Yaş ve prim şartı değişti

Bakan Bilgin'den 4A 4B 4C EPT'lilere müjde! Yaş ve prim şartı değişti

EYT kapsamında 5000 prim günü mağdurlarına müjdeli haber geldi. Seçim öncesi düzenleme bekleyenler için yaş ve prim düzenlemesi geliyor. Hem yaş hem primden dolayı artık erken emekli olabileceksiniz. 4A 4B 4C'liler emeklilik haberi geldi.

EYT'den yararlanamayanlara müjdeli haber geldi. Primden dolayı emeklilik hayalleri suya düşenler için yeni yaş indirimi ve prim düzenlemesi geliyor. Bakan Vedan Bilgi yeni emeklilik reformunu açıkladı.

vedatbilgin.jpg

YENİ EMEKLİLİK REFORUMUYLA ERKEN EMEKLİLİK

Yeni emeklilik reformu dair açıklamalar yapan Bakan Vedat Bilgin, Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olanlara yaş indirimi yapılacak ve çalışan 1800 prim günü ile 41 - 42 - 43 - 44 yaşında emeklilik olmuş olacak. Bu düzenleme 4A, 4B, 4C’li olan herkes kapsama giriyor.

Kısmi emekliliğe göre yaş şartı kadınlar ve erkeklerde düşürülecek. Yani 55 ve 50 yaşında yeni reforma göre emekli olabilecekler. Erken emeklilik için 2 nokta var. Bunlardan biri sigorta yapılmadan çalışmışlarsa bunu tespit etmeleri ve 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olmaları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN