Bakan Gürlek’ten Yazıcıoğlu soruşturmasına ilişkin yeni mesaj: Çözmeye kararlıyız

Bakan Gürlek’ten Yazıcıoğlu soruşturmasına ilişkin yeni mesaj: Çözmeye kararlıyız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, bugüne kadar 30 cinayetin çözüldüğünü söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmaya da değinen Gürlek, “Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti başta olmak üzere kamuoyundaki bazı cinayetleri çözmeye kararlıyız” dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Trabzon’a gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti 25. Yıl Teşkilat Buluşması’nda adalet sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yargılamaların uzun sürmesinden faili meçhul dosyalara kadar birçok konuda değerlendirme yapan Gürlek, vatandaşların adalet sistemine yönelik en önemli şikâyetlerinden birinin davaların geç sonuçlanması olduğunu söyledi.

“YARGILAMALARIN GECİKMESİ EN BÜYÜK ŞİKÂYETLERDEN”

Adalete erişimin hızlandırılması için yoğun çalışma yürüttüklerini belirten Gürlek, davaların ne kadar sürede sonuçlanacağına ilişkin hedef sürelerin daha etkin uygulanacağını ifade etti.

Kamuoyunda 12. Yargı Paketi olarak bilinen düzenlemenin TBMM’de kabul edildiğini hatırlatan Gürlek, vatandaşların dava açtıklarında sürecin ne kadar devam edeceğini öngörebilmeleri gerektiğini söyledi. 12. Yargı Paketi’nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiği Adalet Bakanlığı tarafından da duyurulmuştu.

“KİRA TESPİT DAVASI 9 AYDA BİTECEK”

Hâkim ve savcıların belirlenen hedef sürelere uyması gerektiğini vurgulayan Gürlek, kira tespit davalarını örnek gösterdi.

Gürlek, bu davaların 9 ay içerisinde sonuçlandırılmasının hedeflendiğini belirterek, sürenin hâkimden kaynaklanan nedenlerle aşılması durumunda idari inceleme yapılacağını söyledi.

Yargının gecikmesine karşı hassas olduklarını ifade eden Gürlek, hâkim ve savcıların dosyaları zamanında sonuçlandırması gerektiğini vurguladı.

“30 AYDINLATILMAMIŞ CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDIK”

Faili meçhul suçlara yönelik özel bir birim oluşturduklarını belirten Gürlek, bugüne kadar 30 aydınlatılmamış cinayetin çözüldüğünü söyledi.

“Mutlaka bir cinayet varsa bu cinayetin faili vardır” diyen Gürlek, devletin faili bulmakla yükümlü olduğunu belirtti, "Ucu nereye giderse gitsin bu konuda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINA DEĞİNDİ

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya da değinen Gürlek, yakın zamanda yeni bir operasyon gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Gürlek, “Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti başta olmak üzere kamuoyunda bazı cinayetleri çözmeye kararlıyız” dedi. Gürlek, 10 Ağustos’ta Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesiyle yaptığı görüşmede de dosyanın sonuna kadar takip edileceğini açıklamış ve “Bu olayı çözmek zorundayız” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN