Bakan Koca resmen duyurdu: Artık hastaneye gitmeye gerek yok! Yüzbinlerce insanın o sorunu çözüldü…

Bakan Koca resmen duyurdu: Artık hastaneye gitmeye gerek yok! Yüzbinlerce insanın o sorunu çözüldü…

Yüzbinlerce insan sadece o işini halletmek için akın akın hastaneye giderken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli bir duyuruda bulundu. Artık hastaneye gitmeden halledilebilecek! Resmen hastanelerin yükü azaldı, o soruna çözüm getirildi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemi ile alakalı çok önemli açıklamalarda bulundu. Yüzbinlerce insanın sıkıntı yaşadığı o konu hakkında artık yeni bir uygulamaya geçilecek. Hastaneye gitmeden kolayca halledilmesi için yeni yöntemler yakında sunulacak.

HASTANEYE GİTMEDEN HALLEDİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile sağlık sistemine ilişkin görüşmelerde bulunan Haber 7 yazarı Mehmet Acet, kaleme aldığı köşesinde çok önemli yeni kararlardan söz etti. Koca’nın verdiği bilgilere göre artık hastaneye gitmeden ilaç ve rapor alınabileceği duyuruldu.

bakan-koca.jpg

Verilere göre hastaneye gidenlerin yüzde 22’lik kısmı ilaç ve rapor yazdırmak için gittiğinden dolayı hastanelerdeki yoğunluk bir türlü bitmiyor. Bu yoğunluğun en aza indirilmesi için ise yeni bir yönteme ilişkin görüşmeler başladı. Bu yöntem sayesinde sadece ilaç ve rapor için hastaneye gidecek vatandaşların işi kolaylaşacakken hastanelerdeki yoğunlukta da azalma yaşanacak.

BAKAN KOCA DUYURDU: TELEMEDİCİNE YÖNTEMİ GELİYOR

Bakan Koca, telemedicine yöntemine ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Hasta yükünü azaltacak bir başka uygulama: Telemedicine uygulaması. Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak” dedi.

bakan-koca2.jpg

Öte yandan ileri yaşlarda olan insanların bulundukları bölgede hizmet almaları için oluşturulan ve YAŞAM Merkezi olarak bilinen “Yaş Akma Merkezlerinin” bazı illerde faaliyete başladığını duyuran Koca, “Hedefimiz 65 yaş üstü olmak üzere , 80 yaş üstünden başlayacak şekilde 250/300 kişiye bir doktor düşecek şekilde düşünülen bir yöntem bu. Amaç hastaneye daha az gelerek sağlık hizmetini sunmak olacak” diye konuştu.

“SIKINTILI DÖNEMLERE DÖNMEYECEĞİZ”

Dünyada etkisini gösteren yeni Kovid mutasyonuna ilişkin açıklama yapan Koca, “Geçmişte yaşadığımız sıkıntılı dönemlere dönmek gibi bir durumumuz söz konusu değil. Mutasyonların hiçbirinin virülansı (etkisi) daha güçlü değil. Onun için endişe edilecek bir durum yok. Vatandaşımız müsterih olsun. Gripten korunur gibi korunmaya devam etsin. Kronik hastaların ve yaşlıların kalabalık ortamlarda daha dikkatli olmaları, enfekte olanların kalabalıklara karışmaması önem taşıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN