Bakan Koca'dan maske ve aşı açıklaması! Kabus geri mi dönüyor? Bakan Koca çok net konuştu

Bakan Koca'dan maske ve aşı açıklaması! Kabus geri mi dönüyor? Bakan Koca çok net konuştu

Eris varyantından sonra herkesi yeniden evlere kapanma korkusu sardı. Bakan Koca'dan maske ve aşı açıklaması! Bakan Koca açıklamalarda bulundu! Kabus geri mi dönüyor? Yeni bir pandemi mi başlıyor? Bakan Koca çok net konuştu...

Türkiye'de Covid-19 pandemisinin seyrine yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından Eris varyantıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Koca, hastalığın artık daha iyi anlaşıldığını belirterek, kısıtlama ve kapanma gibi önlemlerin gündemlerinde olmadığını vurguladı. Ayrıca, yeni bir aşı programı uygulamayı düşünmediklerini açıkladı.

BULAŞICILIĞI DAHA YÜKSEK

754713image1.jpg

Türkiye'de de tespit edilen Eris varyantıyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, bu varyantın hastalık yapma gücünün düşük olduğunu ancak bulaşıcılığının daha yüksek olduğunu belirtti. Hasta sayısının arttığını fakat hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu ifade etti. Bu durumun beklenen bir seyir olduğunu ve panik yapmaya gerek olmadığını vurguladı.

YENİ BİR AŞI PROGRAMI

covid-asi2-7toe-cover.jpg

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin kendi aşı programının olduğunu ve küresel aşı baskısına boyun eğmeyeceklerini belirtti. Koca, Covid-19 için yeni bir aşı programı düşünmediklerini net bir şekilde ifade etti. Aşı programının sadece Covid-19 için değil, çocukluk çağı aşıları için devam ettiğini ve bu programın önemine dikkat çekti.

RİSK GRUBUNDAKİLER NE YAPMALI?

Risk gruplarındaki kişilerin grip aşısını yaptırmalarını öneren Bakan Koca, bu aşının önemine vurgu yaptı. Riskli gruplara ücretsiz olarak yapılan grip aşılarının eksiksiz olarak yapılmasının önemini vurguladı.

YERLİ AŞI ÜRETİM

koronavirus-asi-koronavirus-asisi-yerli-asi-1476960.jpg​​​​​​​

Türkiye'nin aşı üretimindeki yerlileştirme çabalarını vurgulayan Koca, Hıfzıssıhha aşı ve biyoteknolojik ürün araştırma ve üretim alt yapısının inşaatının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, teknoloji transferiyle SU ÇİÇEĞİ, KUDUZ ve HEPATİT-A aşılarının üretiminin başladığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN