Bakan Kurum kiracılara talimat verdi! Bunu yapanları ev sahibi asla çıkaramaz

Bakan Kurum kiracılara talimat verdi! Bunu yapanları ev sahibi asla çıkaramaz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kiralık mülk konusunda uyarılarda bulundu. Bir programda açıklamalarda bulunan Kurum, astronomik zamlar isteyen mülk sahiplerine yönelik kiracılara ikazda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'da sona erecek olan %25 kira artışı sınırlamasıyla ilgili katıldığı televizyon programında mühim beyanlarda bulundu.

"ENFLASYON AZALACAK"

Bakan Kurum, "Geçtiğimiz sene pandemi sürecinin tesirleriyle hem tedarik zincirinde hem de maliyetlerde yükselme yaşandı. Çok sayıda sektör dünya çapında üretimi durdurdu. Dünya devletleri tarihlerinde görülmemiş enflasyonlar yaşayarak arz-talep dengesini kaybetti. Her yıl 600 bin yeni konut inşa edilirken, bunun %8-10'unu devlet gerçekleştirir. Bir yandan arzı artırırken, diğer yandan kiracı dostlarımızı korumak adına artış sınırını %25 olarak belirledik. Haziran ayı itibariyle enflasyon azalmaya başlayacak ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz.

Artış sınırını Temmuz ayına kadar uzattık. Vatandaşlarımızı asla çaresiz bırakmadık. Tüm sektörlere destek sağladık. Bundan sonra da hem mülk sahiplerine hem kiracılara bu destekler sürecek. İstikrar atmosferi oldukça kıymetlidir. 21 yıldır bu ülkede hemen her alanda devrimsel yatırımlar gerçekleştirilmesi, bu güven ortamından kaynaklanmaktadır. 14 Mayıs'tan sonra da yatırımlar devam edecektir."

2-005.jpg

"%25 YATIRIN"

"Tabii ki, astronomik fiyatlarla evlerini kiralamak isteyenler de bulunmaktadır; fakat bunlar istisnadır. Kanuni olarak sınırın üstündeki artışları yapamazlar. Eğer ev sahibiniz sizden %25'ten fazla artış talep ederse, bankadan kiranızı %25 olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçicidir ve piyasa dengelenecektir. Belirli desteklerimizi ve muafiyetlerimizi sunduk. Piyasa normale dönecektir." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN