Bakan Soylu'dan 'gri liste' tepkisi: Bu kadar yüzsüzlük olabilir!

Bakan Soylu'dan 'gri liste' tepkisi: Bu kadar yüzsüzlük olabilir!

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin FATF tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda yeterince caba göstermediği gerekçesi ile "gri liste"ye alınmasına tepki gösterdi: Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Bu kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye, Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda "gri liste"ye alındı. Karar Paris’te gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu 46'ncı kuruluş yıl dönümünde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararın siyasi olduğunu belirterek, terörü finanse eden ve güç verenin Avrupa olduğunu söyledi.

"Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir. Bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Bu kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz."

'NE PERVASIZ, EDEPSİZ AÇIKLAMA'

Bakan Soylu, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının uygulanması çağrısında bulunan 10 büyükelçiye de tepki gösterdi.

Soylu, "Ya siz ne pervasız insanlarsınız ya, ne edepsizsiniz ya! Türkiye'ye 10 tane büyükelçi çıkacak diyecek ki şu adamı çıkartın. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK'nın oyuncağı, gurur duyduğu Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Aralarında ABD, Almanya ve Fransa'nın Ankara büyükelçilerinin bulunduğu 10 büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp, "hadsizlikle ve Kavala davasını siyasallaştırmakla" suçlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Afrika turu dönüşünde uçakta basın mensuplarına yaptığı açıklamada Osman Kavala'yı kast ederek "Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN