Bakan Tunç: CHP’nin TBMM açılışına katılmaması saygısızlıktır

Bakan Tunç: CHP’nin TBMM açılışına katılmaması saygısızlıktır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP’nin TBMM’nin Yeni Yasama Yılı açılış oturumuna katılmama kararını eleştirerek, bunun “milli iradeye ve milletvekillerine saygısızlık” olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber canlı yayınında CHP’nin TBMM’nin Yeni Yasama Yılı açılış oturumuna katılmama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tunç, bu kararın “milli iradeye saygısızlık olduğunu, milletvekillerine karşı bir saygısızlık oluşturduğunu” ifade etti.

Bakan Tunç, CHP’nin izlediği siyaseti eleştirerek, partinin Atatürk’ün kurduğu parti kimliğinden uzaklaştığını savundu:

“CHP Atatürk’ün kurduğu partidir ama bugünkü CHP, Atatürk’ün kurduğu parti değildir. Uygulamalarıyla bunu görüyoruz.”

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VE ELEŞTİRİLER

Tunç, partinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlamakta yetersiz olduğunu belirterek, eleştirilerin ötesine geçen hakaret ve karalama siyaseti yürütüldüğünü söyledi:

“Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik eleştirinin de ötesine geçen hakaretler, karalama siyaseti maalesef CHP yöneticileri ve siyasetçileri tarafından sürdürülüyor.”

Bakan, TBMM’nin açılış konuşmasının anayasal bir gereklilik olduğunu hatırlattı:

“Meclis’e gelmeyerek hem parlamentoya karşı bir saygısızlık, hem de Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olarak milletimiz tarafından seçilen kişiye saygısızlık oluşuyor.”

MİLLETİN CEVABI VE DEMOKRASİ VURGUSU

Tunç, demokrasi ve güçler ayrılığı çerçevesinde parlamentonun önemine değinerek, CHP’nin tavrının millet tarafından tasvip edilmeyeceğini belirtti:

“Parlamento, Meclis her şeyin konuşulacağı yerdir ve konuşuluyor. Burada herkes düşüncelerini ifade edecektir, eleştiriler de olacaktır.”

Bakan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeri ve zamanı geldiğinde millet geçmişte olduğu gibi yine buna cevabını verecektir.”

YORUMLAR (12)
12 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN