Bakan Yumaklı açıkladı: Yapay et üretimi söz konusu değil

Bakan Yumaklı açıkladı: Yapay et üretimi söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son dönemde sıklıkla gündeme gelen 'yapay et' hakkında açıklamalarda bulundu. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu olmadığını belirten Bakan Yumaklı, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerinin de yasaklayacağını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen yeni yılın ilk ‘Ulusal Gıda Komisyonu Toplantısı’na katıldı.

'YAPAY ET ÜRETİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Son dönemde sıkça gündeme gelen yapay et hakkında açıklamalarda bulunan Yumaklı, “ Yapay et kesinlikle gündemimizde yok arkadaşlar. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil. Yapay et konusunda herhangi mevzuat çalışmamız bulunmadığını da belirtmek isterim." dedi.

Türkiye’ye özgü geleneksel ve yöresel ürünlerimizi korumak ve yaşatmak için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Yumaklı, “Peynir helvası, saray helvası, çekme helva, tahin helvası, yaz helvası gibi yöresel ürünlerde renklendiriciyi yasakladık. Baklava, kaymak gibi ürünlerde tüm katkı maddelerinin kullanımını yasakladık." şeklinde konuştu.

LİMON SOSU AÇIKLAMASI

Nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladıklarını hatırlatan Yumaklı, enzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yumaklı, bu çerçevede fermente sucuk, çiğ et döner ve kanatlı dönerde kıvam artırıcı ve su tutma özelliği olan gıda katkı maddelerini ve Pastırma yüzey kaplamasında renklendiricileri de yasakladıklarını hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN