Bakanlık duyurdu e-Devlet başvuruları açtı! 1 yıl zamlı 15.000 TL nakit desteği kesinleşti: Yararlanmak isteyenlere işte şartlar

Bakanlık duyurdu e-Devlet başvuruları açtı! 1 yıl zamlı 15.000 TL nakit desteği kesinleşti: Yararlanmak isteyenlere işte şartlar

Ülkemizde yükselen enflasyon ile birlikte sosyal destek ödemelerinde gelişmeler yaşanıyor. Düzenli olarak hak sahibi olan vatandaşların hesabına yatan destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. 2023 yılı ile birlikte asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşına gelen zam sonrasında sosyal destek ödemelerine de zam geldi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen güncel destek ödemesi merak konusu oldu. Peki destek ödemesi ne kadar oldu? Tüm detaylar..

15 BİN TL NAKİT DESTEĞİ NASIL ALINIR?

2023 yılı ile birlikte artışa devam eden enflasyon karşısında maaşı eriyen ve omuzundaki yük artan vatandaşlara devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere verile sosyal destek ödemelerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.

2023 yılı ile birlikte asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşına gelen zam ile birlikte destek ödemelerine de zam yapıldı. Yapılan zamlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruldu.

Derya yanık tarafından yapılan açıklama ile birlikte ödemelerin hesaplara zamlı bir şekilde yatacağı bilgisi verildi. Şartların sağlanması ile birlikte başvuru işlemlerinin ardından sosyal destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

11062b-526635c20d2748e6955ef72b5c7d77e5-mv2.webp

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemelerinden birisi olan "Türkiye Aile Destek Paketi" ödemelerine dair açıklamalar geldi. 12 ay boyunca dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım ödemesi yapılan destek ödemesinde gelişmeler kaydedildi. Aylık olarak hane başına verilen destek ödemesi için her aileden bir kişinin başvuru yapması gerektiğine dair duyuru yapıldı.

Yardım ödemesinden faydalanmak için şartları sağlayan vatandaşların E-Devlet sistemi üzerinden veya adresine bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek başvuruda bulunabilir. Başvuru için vatandaşların T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapacağı E-Devlet kapısı üzerinden arama yerine "aile yardımı" yazarak başvuru ekranına ulaşabilirler.

0x0-emekliye-2522-lira-emeklinin-zam-farki-ne-zaman-verilecek-1562462146203.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile destek ödemeleri ise merak konusu oldu. Destek kapsamında 4 farklı gelir grubuna göre destek ödemesi yer alıyor. Aile içerisinde yer alan kişi sayısına göre ödemelerde değişiklik görülüyor. Kişi başına düşen gelir miktarı ile aralıkları için yapılan ödemeler ise şu şekilde;

  • 450 TL ve altı olan vatandaşlar için: 1.250 TL,
  • 450 TL ve üzeri- 911,15 TL ve altı olan vatandaşlar için; 1.100 TL,
  • 911,15 TL üzeri- 1372,30 TL ve altı olan vatandaşlar için; 950 TL,
  • 1372,30 TL ve üzeri- 1833,45 TL'den az olan vatandaşlar için; 850 TL ödeme yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN