Bakanlık markaları tek tek açıkladı: Birçok üründe 'süt harici yağ' tespiti

Bakanlık markaları tek tek açıkladı: Birçok üründe 'süt harici yağ' tespiti

Tarım Bakanlığı'nın "taklit ve tağşiş gıdalar" listesinde, süt ve süt ürünlerinde ciddi hileler ortaya çıktı. Birçok üründe "süt harici yağ" tespit edildi.

Gıda güvenliği, hem Türkiye’de hem de dünyada her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor. Özellikle pestisit ve aflatoksin gibi zehirli madde kalıntıları, tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişimini zorlaştırıyor. Bu durum, Türkiye’de üretilen bazı gıda ürünlerinin sık sık Avrupa’dan geri dönmesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı "taklit ve tağşiş ürünler" listesiyle yeniden gündeme taşınıyor.

BAKANLIK TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜNLERİ İFŞA ETMEYE DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den bu yana internet sitesinde taklit ve tağşiş ürünleri markalarıyla birlikte ifşa ediyor. Bakanlık, bu listeyi paylaşarak tüketicilere bilinçli seçim yapma fırsatı sunmayı hedefliyor. Liste, ürün adı ve markasıyla birlikte tarih ve ürün kodları aracılığıyla arama yapılmasına imkan tanıyor. Ancak ortaya çıkan tablo, gıda güvenliğinin ne kadar ciddi bir tehdit altında olduğunu gözler önüne seriyor.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE VAHİM DURUM

Listede süt ve süt ürünleri grubunda yer alan ürünlerin büyük bir kısmında ciddi tağşişler tespit edildi. Örnekler, tüketicilerin ne kadar büyük bir risk altında olduğunu açıkça gösteriyor:

  • Yeni Anadolu Çoban Tereyağı: İçerisinde süt harici yağ tespit edildi.
  • Ege Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri: Üründe bitkisel yağ ve nişasta bulundu.
  • Tekin Usta Keçi Sütlü Sade Dondurma: Üründe keçi sütü bulunmadığı, yerine inek sütü kullanıldığı tespit edildi.
  • Kayalar Tam Yağlı Koyun Yoğurdu: Koyun sütü yerine inek sütü kullanıldığı belirlendi.
  • Sütçe Teyze Gurme Tereyağı: Sat yağı harici yağ içeriyor.
  • Umay Yoğurt: İçerisinde manda sütü bulunmadığı açıklandı.
  • Lazz Vakfıkebir Tereyağı: Üründe bitkisel yağ tespit edildi.
  • Darende Örgü Peynir: İçerisinde bitkisel yağ bulundu.
  • Nehir Markalı Yoğurt: Bitkisel yağ ve jelatin içeriyor.

ekran-goruntusu-2024-12-23-102028.png

ekran-goruntusu-2024-12-23-102042.png

ekran-goruntusu-2024-12-23-102054.png

ekran-goruntusu-2024-12-23-102107.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN