Bakanlık o kişilere aylık 1600 TL ödeme yapacak! İhtiyaç sahipleri hemen başvursun

Bakanlık o kişilere aylık 1600 TL ödeme yapacak! İhtiyaç sahipleri hemen başvursun

Artan enflasyon ve yaşanan geçim sorununun ardından devlet tarafından sosyal destek ödemeleri hızlandırıldı. Bu sefer okuyan çocuğu olan ailelere müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Bakanlık o kişiler e1600 TL ödeme yapılacak. Lise, ilköğretim, üniversite fark etmeksizin ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödeme yapılacak! İşte sosyal destek ödemesinin detayları ve başvuru süreçleri...

Devletten geçinemeyen ailelere güzel haber duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Başvuruları tamamlayan tüm öğrencilere sosyal destek ödemeleri yapılacak. Her ay düzenli olarak 1600 TL ödeme yapılacak. Peki başvuru şartları neler? Kimler bu ödemelerden yararlanacak? İşte detaylar...

BAKANLIK O KİŞİLERE 1600 TL ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okuyan çocuklu ailelere son dakika duyurusu yapıldı. Bakanlık eğitim-öğretim desteği yardımı için başvuru yapan, tüm öğrencilere sosyal destek ödemesi yapılacağının müjdesini verdi. Lise, ilköğretim, üniversite fark etmeksizin okuyan her öğrenciye her ay 1.600 TL ödeme yapılacak!

yeni-prohjhjhjje.jpg

Bakanlıktan yapılan son dakika duyurusuna göre, tüm öğrencilere sosyal açıdan eşit şekilde eğitim hayatına devam etmesi adına birçok destek paketi sunulduğu söz konusu destek ödemesi ise bunlardan sadece biri olduğu bilgisi yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan söz konusu destek paketinden bazı şartları taşıyan ve başvuru yapan okuyan tüm öğrenciler yaralanabilecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Eğitim-öğretim desteğinden yararlanmak bilmek için e-Devlet uygulamasından online başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. En önemli husus ise başvuru sırasında yer alan formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak. Verilen formu eksiksiz olarak doldurmanız başvuru onay sürecinin daha kısa sürmesini sağlayacak.

ghghhg-28.jpg

Lise üniversite ilkokul fark etmeksizin başvuru yapan ve başvurusu onaylanan öğrenciler, PTT aracılığıyla 1.600 TL ödeme yapılacak. Başvuru işlem süreci ile ilgili tüm bilgileri e-Devlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN