Baklavanın yanında bakın neden ayran ikram ediliyormuş? O geleneğin faydasını duyan inanamıyor

Baklavanın yanında bakın neden ayran ikram ediliyormuş? O geleneğin faydasını duyan inanamıyor

Bayramların olmazsa olmazı baklavanın yanında genellikle ayran ikram ediliyor. Bu birçok kişiye saçma ya da anlamsız gelse de aslında altında çok önemli bir neden yatıyor. Baklavanın yanında bakın neden ayran ikram ediliyormuş? İşte duyunca çok şaşıracağınız o neden…

Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından olan baklava bayramlarımızın olmazsa olmazıdır. Eve gelen misafirlere yüzyıllardır baklavanın yanında bir de ayran ikram edilir. Peki, bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Bakın baklavanın yanında ayran ikram edilmesinin nedeni neymiş?

BAKLAVANIN YANINDA NEDEN AYRAN İKRAM EDİLİR?

Tatlı tüketince bir anda enerjinin yükselmesinin nedeni kan şekerinin yükselmesidir. Ancak 1 saat gibi bir süre geçtikten sonra bu durum tam tersine döner ve yeniden acıkarak, yeniden tatlı tüketme ihtiyacı hissederiz. Bu yüzden tokluk süresini uzatmak için mide boşalımını yavaşlatacak bir protein kaynağıyla beraber tatlı tüketmek gerekir. Bu noktada da devreye süt ya da yoğurt giriyor.

baklava-ve-ayran-1.jpg

Süt ve yoğurt tatlıyla beraber tüketebileceğimiz güçlü protein kaynakları olduğu için yüzyıllardır baklava gibi şerbetli tatlıların yanında ayran ikram edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN