Balıkçılar deniz salyası nedeniyle açılamıyor

Balıkçılar deniz salyası nedeniyle açılamıyor

Deniz salyasının canlı yaşamına ve insan sağlığına olumsuz etkisinin yanı sıra ekonomik boyutu da gün yüzüne çıkıyor. Küçük tekne balıkçıları deniz salyası nedeniyle açılamıyor ve ağları zarar görüyor.

Deniz salyası Marmara'yı etkilemeye devam ediyor. Balıkçıların müsilaj daha dediği deniz salyası, denizdeki canlı yaşamını ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanlar acilen önlem alınması gerektiğini belirtirken üniversiteler de çözüm bulmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Deniz salyasının hem denizdeki yaşamı hem de insan sağlığına yönelik olumsuz etkilerinin olmasının yanı sıra ekonomik boyutu da var. Balıkçıların ağları ve tekneleri deniz salyası nedeniyle zarar görüyor. Bununla birlikte vatandaşlar da balık tezgahlarında özellikle 'Marmara balığı'nı almak istemediğini belirtiyor.

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kesiminde de deniz salyası dipte olumsuz etki yaratıyor. Bu nedenle küçük tekne balıkçıları denize ağ atamıyor. Denize açılamayan bazı balıkçılar kıyıda ağlarını tamir ederken, bazıları da olta ile avlanmaya çalışıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN