Balıkesir’de görenleri hayrete düşüren olay! Çift başlı kuzu doğdu: Veterinerler şaşkına döndü

Balıkesir’de görenleri hayrete düşüren olay! Çift başlı kuzu doğdu: Veterinerler şaşkına döndü

Balıkesir’de bir koyunun doğum yapmakta zorlanması üzerine çağırılan veterinerler şaşkına döndü. Koyunu sezaryenle doğurtan hekimler gördükleri karşısında afalladı. Doğan kuzu çift başlıydı! Gören herkesi hayrete düşürüyor...

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, bir koyunun canlı olarak çift kafalı bir kuzu doğurması, bölge sakinlerini ve veteriner ekipleri şaşkına çevirdi.

ÇİFT BAŞLI KUZU DÜNYAYA GELDİ

Çift kafalı doğdu, görenleri hayrete düşürdü

Gönen’in kırsal Kalfaköy Mahallesi’nde yaşanan olağan dışı olay, mahalle halkını derin bir şaşkınlığa sürükledi. Bir koyunun doğum yapması sırasında ilk doğumun normal seyretmesinin ardından, ikinci doğumda koyun zorlanmaya başladı ve acil bir müdahale gerekti. Veteriner hekimin çağrılmasıyla gerçekleşen sezaryen operasyonu sırasında beklenmedik bir durum ortaya çıktı. Koyun, çift başlı bir kuzu dünyaya getirdi.

4 SAAT DAYANABİLDİ

Çift kafalı doğdu, görenleri hayrete düşürdü

Doğumun hemen ardından gözlem altına alınan çift kafalı kuzunun sağlık durumu titizlikle takip edildi. Ancak maalesef, doğduktan 4 saat sonra akciğer yetmezliğinden dolayı çift kafalı kuzu yaşamını yitirdi. Bölge sakinleri ve veteriner ekipler, bu nadir olay karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Koyunun sahibi Kadir Kahveci, yaşananları şu şekilde aktardı: "Hayvanımız doğurmaya başladı ancak doğuramadı veterineri aradık ve çağırdık. Bir kuzu sağlam ikincisi çift kafalı olarak ameliyat ile aldık kuzumuzu. Kuzu yaşadı ancak 4-5 saat sonra vefat etti. Ölmeden önce de anasını emzirdim"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN