Bankadan bir kez bile kredi çekenlere müjde! İçeride paranız birikmiş olabilir, bir dilekçeyle hepsi iade ediliyor

Bankadan bir kez bile kredi çekenlere müjde! İçeride paranız birikmiş olabilir, bir dilekçeyle hepsi iade ediliyor

Bankadan bir kere bile kredi çektiyseniz bu haber sizi ilgilendiriyor! Kredilerle ilgili bu kez müjdeli bir haber geldi! İçeride paranız birikmiş olabilir! Biriken paranızı almak çok kolay! Bir dilekçeyle hepsi iade ediliyor...

Artan enflasyonla kredi kullanımın yaygınlaştı. Kredi kullanımında gözden kaçan ayrıntılar olabiliyor. Özellikle konut veya taşıt kredilerinde, bankadan alınan kredi ile birlikte yapılan hayat sigortası ödemeleri, birçok kişi için bilinmeyen bir masraf kalemi olabilir. Ancak, bu ödemeleri geri almanın bir yolu bulunmaktadır ve bu bilgi, kredi kullanan herkesi ilgilendirmektedir.

BANKALAR KREDİ VERİRKEN İKİ SEÇENEK SUNAR

783461-1854443016.jpg

Bankalar, müşterilere kredi verirken iki seçenek sunar. Hayat sigortalı kredi ve sigortasız kredi. Müşteri, tercihine göre birini seçebilir. Hayat sigortalı kredi seçeneğini tercih eden müşterilere daha uygun faiz oranları ve esnek kredi şartları sunulabilir.

HAYAT SİGORTASI NASIL İPTAL EDİLİR?

Kredi çeken ve hayat sigortası yaptıran müşteriler, bu durumu fark etmedikleri takdirde yıllarca süren bir ödeme sürecine girebilirler. Ancak, hayat sigortası poliçesini iptal etmek ve primin geri alınması için adımlar atılabilir. Bunun için:

Turkiye.gov.tr adresine girerek "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" seçeneği ile poliçeleri kontrol edin.

Poliçe Durumu bölümünde "Yürürlükte" yazısını görürseniz, sigorta şirketi bilgilerini not alın.

Turkiye.gov.tr'de "Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi" seçeneğine girip başvurunuzu oluşturun. Başvuru metni kısmına sigorta poliçe numarası ve talebinizi ekleyin.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DETAYLAR

bankadan-kredi-ceken-herkesi-ilgilendiriyor-e-devletten-tek-tusla-paranizi-geri-alabilirsiniz-suzh.webp

Hayat sigortasının iptal edilmesi, vefat durumunda kalan borçların mirasçılara yansımasına neden olabilir. Bu nedenle, sigortalının bu işlemi dikkatlice yapması önemlidir. Kredi vadesinin sonlarına doğru hayat sigortasının iptalinin istenmesi bu durumda daha doğru bir tercih olabilir.

SIK SORULAN SORULAR

Bankalar kredi verirken hayat sigortasını zorunlu tutabilirler mi?

Hayır, tutamazlar. Tüketiciye hayat sigortalı veya sigortasız kredi seçenekleri sunulmalıdır.

Sigorta yaptırmazsam ne olur?

Banka, daha yüksek faiz oranları veya ağır kredi şartları öne sürebilir.

Bankadan yapılan sigortanın priminin yüksek olduğu söyleniyor. Başka şirketten sigorta yaptırırsam daha avantajlı olur mu?

Bu bankanın istediği sigorta kapsamına bağlıdır. Başka şirketten yapılan sigorta da aynı maliyeti taşıyabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN