Baraj kalkınca eksi 2 netle Cumhuriyet Üniversitesi'ni kazandı: 'Hayaldi' gerçek oldu!

Baraj kalkınca eksi 2 netle Cumhuriyet Üniversitesi'ni kazandı: 'Hayaldi' gerçek oldu!

YKS'de YÖK kararıyla değişikliğe gidilerek baraj kaldırıldı. Üniversiteye girişte baraj puanının kalkmasıyla bir kişi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünü eksi 2 netle kazandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanı kaldırıldı, süre uzadı, üniversiteye giremeyen öğrenci kalmadı. Ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını bildiren YÖK açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır. Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edeceklerdir."

"HAYALDİ GERÇEK OLDU"

Uzmanlar ve eğitimciler kararı üniversitelerin niteliğini düşüreceği yönünde eleştirirken Onur Soğuk isimli bir kişi, bir öğrencinin Twitter hesabından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünü eksi 2 netle kazandığını paylaştı.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Hayaldi gerçek oldu. Artık hiç net yapılmasa hatta eksi net yapılsa dahi 4 yıllık üniversite kazanılabiliyor.

Barajın kalkmasıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü -2 netle ( eksi iki ) kazanılmış"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN