Soylu'dan polislere seçim talimatı iddiası: Oy ve Ötesi'ni sandığa yaklaştırmayın

Soylu'dan polislere seçim talimatı iddiası: Oy ve Ötesi'ni sandığa yaklaştırmayın

Gazeteci Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında, İçişleri Bakanı Soylu'nun değindiği Oy ve Ötesi Derneği'nin sandıklara yaklaştırılmaması için emniyet müdürlerine talimat verdiğini belirtti. Gazeteci Pehlivan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de özel bir ekibin görevlendirildiğini söyledi.

İkinci turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine 2 gün kaldı. Siyasetin nabzı giderek artarken 'SS' kitabının yazarlarından olan Barış Pehlivan, Soylu'ya yönelik iddialarda bulundu.

'61 POLİS BAŞMÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde 1. sınıf emniyet müdürü olan bazı polis başmüfettişlerinin seçim günü üç büyük kentte belirlenen okullarda hazır olacaklarını belirterek, "Örneğin, sadece İstanbul’un 19 ilçesindeki okullarda 61 polis başmüfettişi görevlendirildi. Peki, amaç ne? Emniyet müdürlerine verilen sözlü talimatta, Oy ve Ötesi aracılığıyla gelen müşahitlerin sandık çevresine yaklaştırılmaması istenildi" dedi.

'SEÇİM HUKUKUNA AYKIRIDIR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hayatımda ilk defa gördüm” diyerek Oy ve Ötesi’ne dair şunları söyledi: Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır. Siz Gezici’siniz, biz sizi biliyoruz. Siz seçimi karıştırmak için oradasınız.

'BÖYLESİ KARARLARI OYLAYACAĞIZ'

Büyük kentlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyelinin yüksek olduğu okullar için İçişleri Bakanlığı'nın özel bir görevlendirme yaptığını kaydeden Pehlivan, yazısında "Görünen o ki 1. sınıf Emniyet müdürleri o okullarda Oy ve Ötesi üzerinden gelen yasal müşahitleri sandığa yaklaştırmamak için bir çaba içinde olacak. Aslında 28 Mayıs’ta biraz da böylesi kararları oylayacağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN