Batan gemide can vermişti... Kahreden detaylar ortaya çıktı: 'Babama 'gitme' dedim, dinlemedi'

Batan gemide can vermişti... Kahreden detaylar ortaya çıktı: 'Babama 'gitme' dedim, dinlemedi'

Marmara'da batan geminin makine dairesinde cansız bedenine ulaşılan 40 yaşındaki Hüseyin Tutuk'un, gemi işine kızına daha iyi bir yaşam sunmak için başladığı öğrenildi. Denizcilik sektöründeki ilk görev yeri 'Batuhan A' isimli gemi olan Tutuk'un işe başlayalı henüz 4 gün olduğu ortaya çıktı. Tutuk'un 10 yaşındaki kızı Esmanur ise, "Babama 'Gitme' dedim ama dinlemedi." diyerek ağladı.

Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan A' isimli gemide kayıp 4 mürettebatı arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken en son geminin makine dairesinde 40 yaşındaki Hüseyin Tutuk'un cansız bedenine ulaşılmıştı. Gemide yağcı olarak görev yapan ve olaydan 6 gün sonra cenazesine ulaşılan Tutuk, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin sonrasında yakınlarına teslim edildi.

huseyin-tutuk4.jpg

CENAZESİ MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Hüseyin Tutuk için memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesi kırsal Urganlı Mahallesi'ndeki Çarşı Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile Tutuk'un babası Mahmut Tutuk (67), kardeşi Remzi Tutuk (38), eşi Filiz Tutuk (36) ve kızı Esmanur Tutuk'un (10) katıldığı cenazede, babası ve kardeşi taziyeleri kabul etti. Hüseyin Tutuk, Urganlı Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

huseyin-tutuk3.jpg

KAHREDEN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Annesinin 2,5 yaşındayken terk ettiği iddia edilen Hüseyin Tutuk'u babasının büyüttüğü öğrenildi. Rüzgar gülü imal eden ABD'li firmada çalışan Tutuk'un, kızı Esmanur'a iyi bir gelecek ve yaşam sunmak için denizciliği tercih ettiği, Batuhan A gemisinin ise denizcilik sektöründeki ilk görev yeri olduğu ve 4 gün önce çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

huseyin-tutuk6.jpg

'MAKİNE DAİRESİNDE BİLE ÇALIŞMA YAPMIŞLAR'

Oğlunun acısını yaşadığını söyleyen Mahmut Tutuk, "Gemide çalışan yağcı ayrılınca yerine oğlum işe girmiş. Saat 23.30 gibi gemi arızalanıyor. Gemiyi çalıştırmak için sahibi uğraş vermiş. Oğlum eşine, durumlarını gösteren bir video göndermiş. Saat 07.30 gibi ise Sahil Güvenlik'e 'Batıyoruz' diye ihbar yapılmış. Sonrasında gemi, su alıp batmış zaten. Dün saat 15.30 sıralarında oğlum Hüseyin, makine dairesi yakınında bulundu. Orada bile çalışma yapmışlar. Devlet bütün gücüyle onları bulmak için seferber oldu." dedi.

huseyin-tutuk5.jpg

Oğlunun geçen ay aldığı arsaya ev yaptırmak için gemide çalışmaya başladığını da belirten baba Tutuk, "Şimdi bir şey diyemiyoruz. Yüce Rabb'imin takdirine bırakıyoruz. Onun tecellisi. Her şeyi kabulümüzdür. Başka bir şey diyemeyeceğim." diye konuştu.

huseyin-tutuk.jpg

'İHMALİ OLANLAR SORUŞTURULSUN'

Eşini kaybeden Filiz Tutuk ise "Acımız büyük. İhmali olan kişilerin soruşturulması ve araştırılmasını istiyorum. Çok söyleyeceklerim var ama boğazımda düğümlenip kalıyor. Bütün sorumlular ortaya çıksın. Çocuğum ve benim vebalim tüm suçluların üzerine olsun." dedi.

huseyin-tutuk2.jpg

'BABAMA 'GİTME' DEDİM, DİNLEMEDİ'

Hüseyin Tutuk'un tek çocuğu Esmanur Tutuk ise "Babama, 'Gitme' dedim ama dinlemedi. 'Sizin için çalışacağım, para toplayıp araba alacağım' dedi" diyerek ağladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN