Battaniyeleri kaldırın! Doğalgaz yardımı için şartlar belli oldu: Bu belgeleri hazırlayanlar 3.500 TL yardım alacak

Battaniyeleri kaldırın! Doğalgaz yardımı için şartlar belli oldu: Bu belgeleri hazırlayanlar 3.500 TL yardım alacak

Doğalgaz, sosyal yardım kapsamında yer alırken, söz konusu yardım için talep edilen şartlar belli oldu. İstenen belgeleri hazırlayan kişilere uygun görüldüğü takdirde 3 bin 500 lira doğalgaz yardımı yapılacak. Yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İşte konuya ilişkin detaylar...

Doğalgaz desteğine başvurmak isteyen birçok vatandaş bir yandan şartları araştırırken bir yandan nereden başvuru yapacaklarını arıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yapılan bu yardım ihtiyaç sahiplerini ödenirken, geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödeme ile alakalı bazı değişikliklerden söz etmişti. Bu kapsamda destek ücreti 3 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Özellikle bu iyileştirme den sonra vatandaşlar nasıl müracaat edeceklerini merak etmeye başladı.

yeni-proje-11.jpg

1500 TL’DEN 3500 TL’YE ÇIKARILDI

Halk TV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımına ilişkin yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik” demişti.

Bu açıklamayla beraber ihtiyaç sahiplerine bakanlık tarafından verilen doğalgaz desteği artırılarak 3 bin 500 olarak yenilendi. Vatandaşlar ise başvuru şartlarını, başvuru ekranını araştırmaya başladı.

BAŞVURU E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

söz konusu desteğe başvurmak isteyen kişiler ilk olarak T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet sistemine girecek. Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yaparak kimlik doğrulaması yapacaklar. Bu işlemleri tamamladıktan sonra başvurularını iletecekler.

yeni-proje-12.jpg

DOĞALGAZ YARDIMLARI NEREYE YATIYOR

İhtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz yardımları belirlenen tarihte PTT karşılarına yatırılıyor. Başvuru sonucunda yardıma hak kazanan kişiler PTT şubelerine giderek doğalgaz faturalarını ibraz ettikten sonra destekten yararlanmaya başlayacak.

KİMLER DOĞALGAZ YARDIMI ALABİLİYOR?

“Doğalgaz Tüketim Desteği” programı altında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği sunuyor. Bu desteğe başvuran kişilerden bazı şartlar isteniyor. Söz konusu şartlar ise şunlardır:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- E-Devlet üzerinden söz konusu destek programına başvuru yapmak,

- Doğalgaz arzı istenen ilçede ya da beldede ikamet ediyor olmak,

- İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

- Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,,

- Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN