Bayram ikramiyelerinde yeni rakam! 5 Bin TL olacağı konuşuluyordu, TÜED Başkanı yeni rakamı gündeme getirdi

Bayram ikramiyelerinde yeni rakam! 5 Bin TL olacağı konuşuluyordu, TÜED Başkanı yeni rakamı gündeme getirdi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bayram ikramiyeleri için yeni bir rakam söz konusu! Bayram ikramiyelerinin 5 bin lira olacağı iddiaları ortalığı kasıp kavurdu… TÜED Başkanı yeni rakamı gündeme getirdi. İşte emekli bayram ikramiyelerine ilişkin yeni gelişme…

Bayram ikramiyesi, milyonlarca emekli için oldukça önemli bir konu. Özellikle de düşüm emekli maaşı alan vatandaşlar için bayram ikramiyeleri olmazsa olmaz bir konumda. Ek maaş artışlarının ve tatil maaşlarının Ekim ayı içinde Kongre tarafından onaylanması beklenirken, hükümet Türkiye’nin 100. yılına özel bir defaya mahsus olacak şekilde milyonlarca emekliye ikramiye vermeyi değerlendiriyor. Bu miktarın ise 5 bin lira olacağı konuşuluyor.

TÜED, 5 BİN LİRAYI YETERLİ BULMUYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Cumhuriyet Bayramı için ödenecek olan 5 bin lira bayram ikramiyesini yeterli bulmuyor. Emeklilerin ikramiye taleplerinin 10 bin lira olduğu belirtiliyor. Lakin bu talebe karşı yetkili isimlerden henüz bir yanıt ya açıklama gelmedi.

yeni-proje-9.jpg

TÜED Başkanı Kazım Ergün, emekli vatandaşlara ödenmesi gereken ikramiye tutarının 5 bin liradan daha yüksek olması gerektiğini savunuyor. Öte yandan meclisin açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Ergün, emekli vatandaşların ekim ayında maaş artışı alması gerektiklerini söylüyor. Ekim ayında kongrenin ilk maddelerinden birinin emekli maaş zammı olması bekleniyor.

ALIM GÜCÜ KORUNMALI DİYERE AÇIKLADI

Emekli ikramiyelerinin artması için uzun zamandır mücadele ettiklerini söyleyen Ergün, bu konunun oldukça önemli olduğuna dikkati çekti. Bayram ikramiyelerinin 2021 senesinde yüzde 10 artış göstererek 1100 TL’ye çıktığını söyleyen Ergün, alım gücünün korunması gerektiğinin altını çiziyor.

yeni-proje-10.jpg

Derneğin Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, 2018 yılının mayıs ayında verilen 1.000 liralık ilk ikramiyenin alım gücü, bugün yaklaşık 9 bin lira civarında olacaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN