BBP lideri Destici'den TÜRK-İŞ'e ziyaret

BBP lideri Destici'den TÜRK-İŞ'e ziyaret

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, asgari ücret için 9 bin lira teklif sunan ve dünkü basın toplantısına katılmayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a ziyarette bulundu. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 bin 500 lira olarak açıkladığı asgari ücetin beklentileri karışamadığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret rakamına muhalefet şerhi koyan TÜRK-İŞ'e Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi'nden (BB) ziyaret adımı geldi. Destici, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

BBP'den yapılan açıklamada, TÜRK-İŞ Genel Merkezinde dün akşam yapılan görüşmede, 2023 yılında uygulanacak asgari asgari ücret rakamının değerlendirildiği belirtildi.

des.jpg

NE OLMUŞTU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş ise 9 bin TL’lik beklentisi karşılanmadığı için sendika asgari ücretin açıklandığı basın toplantısına katılmamıştı. Türk-İş Ergün Atalay, “Anayasada asgari ücretin tespitinde “çalışanların geçim şartları” göz önünde bulundurulması hükmü yer almaktadır. Ancak TÜİK bu konuda bir çalışma yapmaktan kaçınmıştır” demiş ve 8.500 TL'nin işçilerin ve kamuoyunun beklentisini karşılamadığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN