BBP'den 'Tito artığı' sözlerine açıklama: Balkan Türklerini kastetmedik

BBP'den 'Tito artığı' sözlerine açıklama: Balkan Türklerini kastetmedik

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş için "Adam Tito artığı" sözlerine yönelik partisinden açıklama geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Bizim Balkan Türklüğünü kastederek, ‘Tito artığı’ dememiz mümkün değil" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "Adam Tito artığı" sözlerine yönelik tepkiler sürüyor.

tv100’de Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, tepki çeken sözler için açıklamada bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan şu ifadeleri kullandı:

"Bizim Balkan Türklüğünü kastederek, ‘Tito artığı’ dememiz mümkün değil. Yugoslavya’da özellikle etnik grupları etkisizleştiren onun yerine Yugoslav milliyetçiliği ortaya koymaya çalışan, toplumu yaralayan bir zihniyeti kastettik.

TİP’in Genel Başkanı olduğu söylenen arkadaş Boşnak kökenli olduğu söyleniyor. Bu arkadaşın Balkan Türklüğüyle ilgili bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Geliyor, Türkiye’de HDP’yle iş birliği yapıyor, Türk polisine ‘İşgalci’ ifadesini kullanıyor.

'TİTO ÇİZGİSİNDE OLAN KİŞİYE SÖYLENDİ'

Her türlü anarşist uygulamaların içerisinde oluyor. Yani bizim burada kastettiğimiz Marksist, Leninist anlayışa sahip Tito’nun ideolojik çizgisinde olan kişiye söylenmiştir. Bu Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımızla ilgili değildir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN