Bedava doğa gaza enflasyon ayarı! Yüzde 100 düşüş gerçekleşti: Tabloyu gören inanamadı

Bedava doğa gaza enflasyon ayarı! Yüzde 100 düşüş gerçekleşti: Tabloyu gören inanamadı

Geçen ay seçimden dolayı 1 ay ücretsiz olan doğal enflasyon ayarı yapıldı. Mayıs ayı enflasyon rakamı gerileyerek yıllık enflasyon 35’e kadar gerilemişti. Enflasyon hesaplamasına doğal gaz sıfır yöntem olarak uygulandı. Tabloyu görenler gözlerine inanamadı

Yüzde 50’ye yaklaşan enflasyon Mayıs ayı verisinin açıklanmasıyla yüzde 35’e kadar geriledi. Ücretsiz verilen doğal gaz ise sıfır yöntem olarak uygulandı. En yüksek fiyat ise patates ve bazı yumru bitkiler gösterilirken, en düşük fiyat şehir gazından gerçekleşti.

Karadeniz’de çıkarılan gaz sonrası vatandaşa 1 ay ücretsiz doğal gaz dağıtılacağı açıklanmıştı. Vatandaşın Mayıs ayı faturasın eve sıfır TL olarak gönderildi. Ücretsiz doğal gaz enflasyon verisi olarak da eklendi.

img-2090.jpeg

ENFLASYONA ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ AYARI

Ücretsiz doğal gazın 2023 dönemine ilişkin hesaplamalar yapılırken dikkate alınacağını duyurmuştu. Buna göre, mayıs ayı TÜFE hesaplamaları kapsamında doğal gaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN