Bedava doğalgazda müjde! Faturalar ne kadar düşecek belli oldu, Zonguldak, Giresun, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu...

Bedava doğalgazda müjde! Faturalar ne kadar düşecek belli oldu, Zonguldak, Giresun, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu...

Kışın soğuk günleri kendini gösterirken bedava doğalgazdan da müjde geldi! Faturaların ne kadar düşeceği de belli oldu: Zonguldak, Giresun, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu...

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de gerçekleştirdiği enerji keşifleri sonucunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir müjdeyi vatandaşlara iletti. Nisan ayından itibaren doğalgaz ödemelerinden ücret alınmamaya başlandı ve 25 metreküp doğalgaz her ay ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılıyor.

TOPLAM DESTEK 16 MİLYAR LİRAYI AŞTI

12024980-1200x675.webp

Sabah'ın haberine göre bu destek programı sayesinde, 19.8 milyon abone Nisan 2023'ten bu yana doğalgaz faturası ödemiyor ve aylık olarak 25 metreküp doğalgaz devlet tarafından karşılanıyor. Sıcak yaz aylarında ise vatandaşların doğalgaz tüketimi 25 metreküpün altında kaldığı için milyonlarca hane doğalgaz faturası ödemedi. Hazine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin verildiği tarihten bu yana toplam 3.2 milyar metreküp doğalgaz bedelini karşıladı ve toplam destek miktarı 16 milyar TL'yi aştı.

1 MAYIS 2024 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

dogalgaz-55-3.webp

25 metreküp doğalgaz destek programı, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Türkiye ortalamasına göre hesaplandığında, 25 metreküp doğalgazın değeri yaklaşık olarak 153.25 TL'ye denk geliyor. Bu süreç boyunca, konutlardaki ısınma ve sıcak su tüketimi için aylık 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olacak. Örneğin, bir vatandaş ekim ayında 50 metreküp doğalgaz tükettiğinde, devlet 25 metreküpü yani 153 TL'yi ödemeye devam edecek ve vatandaşa sadece kalan 25 metreküp için 153 TL'lik bir fatura çıkarılacak.

25 metreküp doğalgaz destek programı 1 Mayıs 2024'e kadar devam ederken, devlet her ay sadece 25 metreküp tüketimi karşılayacak. Ön ödemeli sayaç kullananlar kendi gazlarını ön tüketecekler ve yeni yüklemelerinde 25 metreküp hak edişleri kartlarına ücretsiz yüklenecek, böylece mahsuplaşma gerçekleşecek.

DESTEK MİKTARI 394 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILACAK

63b0462979da3e181850e487.webp​​​​​​​

Bu ücretsiz doğalgaz uygulaması sayesinde, Mayıs 2024 tarihine kadar devlet 43 milyar TL'yi aşkın bir katkıda bulunmuş olacak. Hükümet, mevcut doğalgaz faturalarının yüzde 25'ini ve elektrik faturalarının yüzde 50'sini desteklemeye devam ederken, geçen yıl vatandaşlara 200 milyar TL enerji desteği sunmuştu. Bu yıl ise bu desteğin 394 milyar TL'ye çıkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN