Bedelli askerlikte zam öncesi son başvuru tarihi: Ücretler 1 Temmuz’da artacak

Bedelli askerlikte zam öncesi son başvuru tarihi: Ücretler 1 Temmuz’da artacak

MSB, bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz 2026 itibarıyla memur aylık katsayısına göre yeniden belirleneceğini açıkladı. Mevcut tutardan yararlanmak isteyen yükümlülerin 30 Haziran’a kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz 2026 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini açıkladı. Bakanlık, mevcut tutar üzerinden başvuru yapmak isteyenler için son tarihe dikkat çekti.

SON TARİH 30 HAZİRAN

Mevcut bedel üzerinden başvuru yapmak isteyen yükümlülerin, 30 Haziran 2026’ya kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak işlemler yeni ücret üzerinden değerlendirilecek.

ÜCRET MEMUR KATSAYISINA GÖRE GÜNCELLENECEK

MSB tarafından yapılan açıklamada, bedelli askerlik hizmeti kapsamında ücret ve ek bedel tutarlarının Askeralma Kanunu gereği her yıl memur aylık katsayısına bağlı olarak yeniden belirlendiği hatırlatıldı.
Buna göre yeni tarife 1 Temmuz 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Bakanlık açıklamasında, mevcut bedel üzerinden işlem yapmak isteyenlerin süreyi kaçırmaması gerektiği vurgulanarak, başvuru ve ödeme sürecinin zamanında tamamlanmasının önemine dikkat çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN