Belgrad Ormanı çöplüğe döndü! 3 günde 18 ton çöp

İstanbul'da aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar serin yerleri tercih ediyor. Özellikle hafta sonları İstanbul'un en popüler ormanlarından biri olan Belgrad Ormanı, sıcaktan bunalanların en uğrak yeri oluyor. Ziyaretçi akınına uğrayan Belgrad Ormanı'na piknik yapmaya gelenlerin çöplerini bırakarak buradan ayrılması çevredekilerin tepkisine neden oldu. Öte yandan İBB'den alınan bilgilere göre, 22,23 ve 24 Temmuz'da Belgrad Ormanı'ndan 18 ton çöp toplandı.

İstanbul’da sıcaktan bunalan vatandaşlar hafta sonu piknik alanlarına akın ediyor. Özellikle Sarıyer’deki Belgrad Ormanı en çok ziyaret edilen alan oluyor. Ormanda piknik yapıp zaman geçirenler ayrılırken arkalarında ise çöp yığını bıraktı. Çevredeki vatandaşlar, her hafta sonu benzer manzaralar ortaya çıktığını belirtti.

Atılanlar arasında futbol topundan, yemek artıklarına, piknik sandalyesinden, plastik su şişesi ile karton kutulara kadar her türlü çöp bulunuyor.

bb.jpg

Konteynerler yerine ağaçların altına bırakılan çöpleri toplamak ise belediye ekiplerine düşüyor…

PAZAR GÜNÜ 3 BİN 85 ARAÇ GİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre 22 Haziran Cumartesi günü Belgrad Ormanı’na giren araç sayısı bin 364, pazar günü ise 3 bin 85 oldu.

Belgrad Ormanı’ndan toplanan çöp miktarı ise cuma günü 4 ton 900 kilogram, cumartesi günü 6 ton 120 kilogram, pazar günü ise 7 ton oldu.

'KOKUDAN HEMEN GERİ DÖNÜYORUZ'

Gördüğü manzaraya isyan eden Özcan Aydın, “Yoldan geçiyordum ufak bir nefes alalım diye durduk ama her taraf içler acısı. Gerçekten içim acıdı, her taraf çöp içinde, keşke böyle bırakmasalar. Kokudan hemen geri gidiyoruz” diye konuştu.

belgrad-ormani.jpg

'PİSLİK İÇİNDE HER YER'

Server Toprak ise, “Bu nedir insanların bıraktığı pislik. Evimiz yakın nefes almaya geliyoruz buraya. Bir geldim ki pet şişeler, en çok da plastik. Kaybolmuyor zaten plastikler. Islak mendil, peçete falan bırakıyorlar. Sonra biriktirip yakalım kurtulalım hesabı yapanlar da var, ben onları da görüyorum. Ormanı ateşe veriyorlar bu şekilde. Toplasalar, poşete bağlasalar çöp konteynerleri var yol kenarlarında. Rahatsız olduğum için eşim beni hava almam için getirdi buraya oturamadık, kalkıyoruz, pislik içinde her yer” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir