Berberoğlu'ndan 'Teşkilat' tepkisi: MİT harekete geçmeli

Berberoğlu'ndan 'Teşkilat' tepkisi: MİT harekete geçmeli

CHP'li vekil Enis Berberoğlu, Teşkilat dizisinde, Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla kullandığı sözün terörist karaktere söyletilmesi ile ilgili "Sayın Genel Başkan ve bizim CHP'nin sloganını karalamaya birileri aklınca akıl etmiş. Bu akıl da eğer, yine Cumhurbaşkanlığı'ndan maaş alan İletişimsiz Başkanlığı'na ait ise benden önce bu konuda MİT'in harekete geçmesini beklerim" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. İletişim Başkanlığı bütçesi ile ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, TRT'de yayınlanan 'Teşkilat' dizisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla özdeşleşen 'Geliyor gelmekte olan' sözünün terörist karaktere söyletilmesiyle ilgili konuştu.

Berberoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Teşkilat' dizisi, bu ülkenin yine Cumhurbaşkanlığı'na bağlı son derece güzide kurumlarından birini anlatıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı. Orada, bir karanlık karaktere; 'Geliyor gelmekte olan' diye bir cümle konmuş. Sayın Genel Başkan ve bizim CHP'nin sloganını karalamaya birileri aklınca akıl etmiş. Bu akıl da eğer, yine Cumhurbaşkanlığı'ndan maaş alan İletişimsiz Başkanlığı'na ait ise benden önce bu konuda MİT’in harekete geçmesini beklerim."

'22 HÜKÜMET, 12 BAŞBAKAN GÖRDÜM BÖYLESİNİ GÖRMEDİM'

Vekil Berberoğlu, konuşmasında İletişim Başkanlığı'nın basın kartı verme ve iptal etme uygulamalarının da keyfi olduğunu söyledi. Berberoğlu şöyle konuştu:

"İletişim Başkanlığı, basın kartlarını keyfine göre veriyor, keyfine göre iptal ediyor. Hatta o noktaya kadar getirildi ki, şeref kartı, sürekli kart gibi, kart hamillerinin de kartını iptal ediyor. Ben 9 ay önce başvurdum. Anayasa Mahkemesi kararı ile aranıza döneli 9 ay oldu. 40 senelik gazeteciliğim olduğu için benim sürekli kartım var. Ben bu kartı sadece gazetecilik günlerimi anmak için bir yerde saklarım. Bunu vermiyor, 9 aydır. Vermediği gibi gerekçesini de söylemiyor. Dava ettim, mahkemeye bilgi vermiyor. Daha ne diyeyim? Bu İletişim Başkanlığı 'iletişimsiz başkanlığı' olmuş maalesef. Ve daha ötesi var. Ben gazetecilik yaparken; 22 hükümet 12 başbakan, bakanları bürokratları saysam, sürem yetmez. Ama yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim. Ne askeri yönetim, ne siyaset…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN