Bildiğiniz bütün tahminleri unutun: İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı iddia

Bildiğiniz bütün tahminleri unutun: İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı iddia

İstanbul'u etkileyecek olası Marmara depreminin ikizi olarak adlandırılan ABD'deki fay hattından da örnekler veren Prof. Dr. Osman Bektaş, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünü ilk kez açıkladı. İşte, İstanbul depreminin büyüklüğü...

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ni vuracak olası Marmara depremine ilişkin dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

İSTANBUL DEPREMİ KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK?

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"İstanbul'u bekleyen depremin zamanı belli olmasa da büyüklüğü yaklaşık 6,4'tür.

Neden?

Kuzey Marmara Fayı tıpkı San Andreas Fayında olduğu gibi iki büyük depremin fay segmentleri arasında sürünüp büyük deprem enerjisi biriktiremeden kısa aralıklarla orta büyüklükte depremler üretir (2011-2019 arası 5-5,7 arası üç deprem.

Tekirdağ'dan İstanbul'a doğru depremsellik ve fayın kayma derinliği sığlaşmakta olup, kayma hızı normalden daha yüksektir (3-4 cm/ yıl. Uchida, diğ.2019)

San Andreas Fayı'nın sürünen creep bölgesi 22 yıl arayla M6 deprem üretir."

Marmara Bölgesi'nde beklenen depreme neden olacak Kuzey Anadolu Fay Hattı, ABD'deki San Andreas Fayı Hattı'nın ikizi olarak adlandırılıyor.

osman-bektas-istanbul-depremi-aciklamas-i1.jpg

osman-bektas-istanbul-depremi-aciklamas-i2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN