Binlerce kişiye polis memurluğu müjdesi! Resmi Gazete'de yayınlandı... İşte aranan şartlar

Binlerce kişiye polis memurluğu müjdesi! Resmi Gazete'de yayınlandı... İşte aranan şartlar

Kadrolu memur olarak çalışmak isteyenler dikkat! Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 kadro ihdas edileceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Peki kimler başvurabilir? Hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de artan enflasyon ve yaşanan ekonomik krizlerden dolayı çoğu kişi devlet memuru hayali kuruyor. Yüksek maaşla işe girmek isteyenlere güzel haber geldi. Resmi Gazete'de son dakika olarak yayımlandı. Binlerce kişiye polis memurluğu müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 kadro alımı yapılacağı duyuruldu. Peki aranan şartlar neler? Başvurular nereden ve nasıl olacak?

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Devlet memuru olmak isteyen milyonlarca kişiye güzel haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 kadro oluşturuldu.

binlerce-kisiye-polis-memurlugu-mujdesi-resmi-gazetede-yayinlandi-iste-aranan-sartlar-2.jpg

BİNLERCE KİŞİYE POLİS MEMURLUĞU MÜJDESİ

Karara göre, merkez teşkilatına 10 emniyet müdürü, 90 başmüfettiş ve 500 polis memuru kadrosu, taşra teşkilatına ise 9 bin 500 polis memuru ile Moral Eğitim Merkezine bir müdür ve müdür yardımcısı kadrosu ihdas edildi. Kararla, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne toplam 10 bin 102 yeni kadro ihdası gerçekleştirilmiş oldu.

POMEM BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) 10 bin 102 personel için kadro ihdas edildi. POMEM polis alımı başvuruları http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştiriliyor. Ancak henüz POMEM başvuru kılavuzu yayımlanmadı. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda haberimizde yer verilecektir.

binlerce-kisiye-polis-memurlugu-mujdesi-resmi-gazetede-yayinlandi-iste-aranan-sartlar.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuruda bulunacak adaylardan aranan genel şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • EGM belirlediği sağlık şartlarını sağlamak,
  • Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel bir durumu olmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmemiş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN