El Nino bitti La Nina geldi! Önce İstanbul'u vuracak sonra Türkiye'yi bembeyaz yapacak... Meteoroloji'den turuncu ikaz

El Nino bitti La Nina geldi! Önce İstanbul'u vuracak sonra Türkiye'yi bembeyaz yapacak... Meteoroloji'den turuncu ikaz

Son dakika haberi... Kasım ayı ile birlikte yurdumuzu ilk kar düştü. Hava sıcaklıklar 8 derece birden düşerken bölge bölge yağışlar görülmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Kasım güncel hava durumu raporunu paylaştı. El Nino bitti La Nina geldi! Önce İstanbul'u ardından tüm Türkiye'yi vuracak. Bu illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! Beyaz fırtına geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Kasım 2023 güncel hava durumu raporunu paylaştı. Hafta sonundan bu yana etkili olan fırtına bölge bölge etkisini sürdürürken ilk kar yağışı Kartepe'ye düştü. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 6 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. El Nino bitti La Nina geldi! Önce İstanbul'u vuracak sonra Türkiye'yi bembeyaz yapacak. O tarihler arasında sakın dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun doğu kesimleri ile zamanla Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batısının parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah saatlerinde Tokat, Siirt ve Sinop'un iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Antalya'nın batı kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

el-nino-bitti-la-nina-geldi-once-istanbulu-vuracak-sonra-turkiyeyi-bembeyaz-yapacak-meteorolojiden-turuncu-ikaz.jpg

Kıyı kesimler ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize, Artvin, Ardahan, Hakkâri ve Van'ın güneyinin yüksekleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olacak.

SICAKLIKLAR 8 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Hava sıcaklığının Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rügarın ise iç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in doğusu ile akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin kıyıları ile gece saatlerinden itibaren Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Ardahan ve Hakkâri çevreleri ile Van'ın güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (yerel su baskını, heyelan, görüş mesafesinde azalma, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hafta sonunda sağanak yağışlara teslim olan İstanbul'da sıcaklıklar hızla düşmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Yarından itibaren yağışlı bir haftaya başlayacak İstanbul'a Meteoroloji'nin paylaştığı haritaya göre pazar günü kar gelecek.

el-nino-bitti-la-nina-geldi-once-istanbulu-vuracak-sonra-turkiyeyi-bembeyaz-yapacak-meteorolojiden-turuncu-ikaz-1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

21 KASIM 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

22 KASIM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

23 KASIM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

24 KASIM 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

25 KASIM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5-001.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN